Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"ДАНС и МВР искат пълен контрол върху имуществото и доходите на политическия елит, пише вестник "Сега". Идеята е службите да правят разширени комплексни проверки и да установяват източниците на богатството на политиците. Тази формолировка се записва за първи път в изцяло нов Закон за мерките срещу изпирането на пари. Проектът е публикуван за обществено обсъждане, уточнява още изданието.
 Вестник "Труд" извежда в заглавие на първата си страница: "Доят бюджета служебно". По информация на всекидневника министри от кабинета "Герджиков" са раздали по 6 заплати обезщетение на свои кадри. Експерти работили 3 месеца, а са получили възнаграждения за 9, посочва още "Труд".
 "Предложението на вестник "24 часа" да отпадне забраната за обявяване на междинните резултати от изборите в деня на вота ще бъде внесено като промяна в Изборния кодекс и обсъдено от парламента. Затова е гарантирал председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов. Пред изданието той е обяснил, че забраната не се спазва в момента и затова е по-добре хората да бъдат информирани с официални данни.
 Вестник "Монитор" съобщава: "Онколекарства за половин милион лева лева - изтекли в канала през миналата година". 30% от медикаментите са отишли на боклука зарди разхищение от страна на болничните служители, показва справка на Здравната каса, предоставена на "Монитор". За това болници са отнесли глоби от по милион и 780 хиляди лева.
 Седмичното издание "Капитал" посвещава темата на броя си на скока на цените на имотите в столицата. Изданието посочва - ръст от 30% за 3 години. Увеличението на доходи и падналите лихви са довели до нов бум в търсенето на апартаменти. Подобно поскъпване звучи като началото на нов имотен балон, подобен на онзи, който се пукна преди 8 години. Такъв все още обаче няма, а общината е по предпазлива при издаването на разрешителни за строеж, допълва още "Капитал".
 Вестник "Стандарт" пише: Лотария за евтини жилища. Марешки продава апартаменти на млади семейства по 300 евро квадратът. Лидерът на партия ВОЛЯ обяви, че започва пилотен  проект във Варна за борба с демографската криза.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени