Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньорите от "Бобов дол" прекратиха протеста си

Плащат им половин заплата за март

| обновено на 12.05.17 в 17:52
Снимка: Мариян Иванов

Миньорите в "Бобов дол" прекратиха протеста си. До края на деня те ще получат по половин заплата за март. Това им обеща ръководството след преговори, в които участва и кметът на Бобов дол Елза Величкова.

Тази сутрин над 100 миньори от нощната и първа смяна от мини "Бобов дол" се събраха на протест пред централното управление на дружеството заради неполучени заплати и неизплатени ваучери за храна.

До 10-и май миньорите трябваше да получат по половин заплата за месец, но това не се е случило. Плащат им по 100 лева месечно. От декември миналата година не са получили и ваучерите си за храна. 

Около 15 часа шефът на дружеството инж.Харалампи Златанов обясни за програма "Хоризонт", че плащанията се превеждат по банкомат на миньорите, издължени са и парите ми за ваучери за храна и протестиралата смяна от открития рудник "Христо Ботев" е започнала работа.

Междувременно инспекцията по труда в Кюстендил прави проверка по разплащателни ведомости и за системата по раздаване на ваучерите, посочи шефът на дирекцията инж.Валентин Златински.По-рано от ръководството на дружеството бяха обявили, че днес е почти невъзможно да изплатят мартенската половин заплата, а пред журналисти миньорите декларираха готовността си за крайни действия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени