Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Доверието на германците в Бундесвера е намаляло сериозно на фона на скандалите с крайнодесните екстремисти в редиците на армията. Това пише в. "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", като се позовава на проучване на телевизия ARD. 
Според резултатите от анкетата едва 49 % от германците имат доверие във въоръжените сили. 
Британският в. "Гардиън" коментира издигнатите от новоизбрания френски президент Еманюел Макрон кандидати за депутати. Бивша жена бикоборец, надарен математик и високопоставен магистрат, борещ се с корупцията, са сред номинациите на движение "Напред" на Макрон в борбата за места в парламента на изборите следващия месец, отбелязва "Гардиън". 
Турските печатни издания коментират предстоящата визита на президента Реджеп Ердоган във Вашингтон. Ердоган заминава за САЩ със "списък с доказателства в чантата", пише днес турският вестник "Хюриет". Изданието посочва, че на срещата си с Доналд Тръмп на 16 май турският президент ще изложи сериозните безпокойства на Анкара във връзка с решението на Вашингтон за въоръжаване на кюрдските сили в Сирия и заплахата, която това представлява за Турция. 
В гръцкия печат посещението на премиера Алексис Ципрас в Китай е водеща тема. "Среща на четири очи с Антонио Гутереш, Кристин Лагард, Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган в Пекин", гласи заглавието на в. "Катимерини". 
Визитата идва в момент, когато Гърция очаква да влезе в нов етап с очертаващи се перспективи на развитие, отбелязва вестник "Нафтемборики".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна