Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След 16-и май ще работим единствено за себе си, изчисляват икономистите

Институтът за пазарна икономика и Българското либертарианско общество ще отбележат заедно Деня на данъчната свобода.136 дни бяха необходими тази година, за да попълним държавния бюджет, след 16-и май ще работим единствено за себе си, изчисляват икономистите. 

Датата е символична, но тя отбелязва момента, в който, ако работим само за държавната хазна, тя ще се попълни, след което до края на годината работим единствено за себе си. В последните години все по-голям дял от произведеното в икономиката постъпва в бюджета, а Денят на данъчната свобода се измества все по-назад в годината, казва Десислава Николова.
Тези, които са гръбнака на бюджета, работещите млади хора, които имат относително добри доходи, изцяло са на светло, не са в сивата икономика, те работят и до много по-късно през годината, за да успеят да си платят.
Празникът на свободата от правителството ще бъде отбелязан пред Народния театър следобеда, поканени са всички, които искат да компенсират взетите от държавата 40 процента от всичко произведено.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!