Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20-годишният Ивелин от село Смилян беше намерен в изоставена плевня

| обновено на 14.05.17 в 18:55

20-годишният Ивелин Узунов от смолянското село Смилян, чието издирване продължи повече от седмица, беше открит следобед в плевня в обезлюденото село Пещера. Младежът беше настанен за изследвания в Областната болница.

Ивелин е открит жив след упорито издирване от десетки хора, съобщи говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова:

Около 15 часа той е намерен в селскостопанската постройка в района на смолянското село Пещера. В резултат на доста дълго време издирвателни действия на полицаи, пожарникари, Гранична полиция, доброволци, близки и роднини на момчето, в крайна сметка то беше намерено.

Ивелин е открит от пожарникар, който се разхождал в района на обезлюденото село. Веднага е повикан екип на Спешна помощ. Според фелдшера момчето е измръзнало, но адекватно и в задоволително общо състояние. Има наранявания от броденето в гората. Кметът на Смилян Чавдар Червенков каза:

Жив и здрав е. Състоянието му, за времето което е прекарал в гората, е, да кажем, задоволително.

Чичото на момчето – Бисер Узунов, няма обяснение какво е правил Ивелин:

Добре е. Просто сега в момента го преглеждат и ще го приемат в отделение и нищо повече не мога да кажа. За нас е важно, че го намерихме, че е жив, приемат го в отделението и тепърва ще получаваме информация за състоянието му.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна