Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двата автобуса в Пловдив не били обстрелвани с въздушна пушка

| обновено на 15.05.17 в 15:29
Снимка: Николай Христов

Не е доказана употребата на оръжие при инцидента в пловдивския район "Тракия" тази сутрин, при който бяха счупени страничните стъкла на два автобуса на градския транспорт.

След огледа експертите обявиха, че пораженията са нанесени с остри твърди предмета. Възможно е да е стреляно с прашка, но не и с въздушна пушка, каквато беше първоначалната версия.

Инцидентът, разминал се без пострадали, станал на последната спирка по линия 66 в район "Тракия". Сигналът бил подаден в Пето РУП - Пловдив в 8.00 часа сутринта.

Стрелбата е поразила страничните стъкла, обясни по-рано Недялко Славов, служител на фирмата "Автобусни превози", обслужваща линията:

Първият автобус в 7:30ч. сутринта спира на спирката, която е последна спирка по маршрута, а хората слизат. В това време е час пик, уточнява Славов, който чул пукот и когато излязъл, видял дупка на стъклото. Хората са се изтеглили от мястото и след десет минути спира вторият автобус и по същия начин пак, добави шофьорът. И във втория автобус няма пострадали. Веднага на мястото са пристигнали полицейски екипи, които са извършили оглед. Славов предполага, че е възможно да е било стреляно от близкия жилищен блок, както и подчерта, че автобусите са нови: Трети работен ден им е днес.

Разследването продължава. За случая е информирана и прокуратурата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна