Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Като трохи на прозорец” с премиера в Младежкия театър

БНР Новини
Сцена от спектакъла
Снимка: mlt.bg /Pavel Chervenkov

Постановката е на Малин Кръстев по пиесата „The Gingerbread Lady“ на един от най-популярните американски драматурзи Нийл Саймън - носител на награда „Пулицър“, на три награди „Тони“ и с три номинации за „Оскар“ за най-добър сценарий.
Пиесата разказва историята на Евелин Мейра, чиито кариера и личен живот са разрушени от въздействието на алкохола. След опит за лечение на своя проблем тя се завръща обратно в Ню Йорк, решена да започне нов живот.
Спектакълът на Малин Кръстев е поредният от програмата „Rе(start)”, която възкресява спомена за легендарни спектакли от репертоара на Младежкия театър чрез създаване на нови постановки по пиесите, играни с голям успех през годините. Пиесата на Нийл Саймън е поставяна там два пъти - първата постановка е на Банко Банков през 1976 година, а втората – на Николай Бинев през 2000 г. В ролята на Лу Танър тогава влиза Малин Кръстев, който сега е режисьор на спектакъла.
Премиерното представление на „Като трохи на прозорец“ е в сряда, 17 май, на голямата сцена в Младежкия театър „Николай Бинев“.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна