Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рамадан Аталай: Заложената със създаването на правителството бомба ще гръмне по-рано от очакваното

Рамадан Аталай
Снимка: БГНЕС

Нито една организация няма право и основание да се меси в кадровите решения на което и да е правителство и на министър-председателя. От друга гледна точка работодателите алармират, сигнализират, че безобразията, които се случват при това управление, вече придобиват криминален характер. Този коментар направи в предаването "Нещо повече" Рамадан Аталай, дългогодишен депутат от ДПС и бивш председател на енергийната комисия в парламента, по повод назначаването на Красимир Първанов за заместник-министър на енергетиката - предложен от Обединените патриоти. Срещу това кадрово решение се обявиха големите работодателски организации.

Не би било честно да се забрави от обществото и от премиера, че господин Първанов беше освободен, когато Трайчо Трайков установи, че той беше заемал определени позиции и беше подписвал едни документи, във връзка с „Белене“, без да взима разрешение от министъра на енергетиката, посочи Аталай. Визирайки управата на НЕК, той заяви, че министър-председателят по безпардонен начин е дал енергетиката в ръцете на обединените националисти. Доколкото разбрах и министър Теменужка Петкова няма съгласие и не е удовлетворена от факта, че ще работи с господин Първанов, допълни Аталай. Той прогнозира още, че заложената със създаването на това правителство бомба ще гръмне по-рано, отколкото очаква обществото:

Безпардонната намеса и извиването на ръцете на премиера и съгласието на премиера да му бъдат извити ръцете, няма да спрат с тези кандидатури и назначения от страна на обединените националисти. Ще бъдем свидетели на още желания, щения на тези хора, които няма да имат нищо общо с развитието на икономиката, камо ли пък с развитието на енергетиката.

Цялото интервю слушайте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна