Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекс Тилърсън отрече Тръмп да е обсъждал със Сергей Лавров секретна информация за "Ислямска държава"

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп не е обсъждал разузнавателна информация на срещата си миналата седмица с руския външен министър Сергей Лавров, заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън.

На срещата на президента Тръмп с външния министър Лавров бяха обсъдени широк кръг от теми, включително общите усилия и заплахи, свързани с борбата с тероризма, заяви Тилърсън.

По време на този разговор обаче не бяха обсъдени източници, методи или военни операции, добави държавният секретар.

По-рано вестник "Вашингттон пост" излезе с твърдението, че на срещата си с Лавров и руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк Тръмп е споделил информация, засягаща "Ислямска държава".

Информацията е била получена от страна-съюзник на САЩ, която не е разрешавала на Вашингтон да я споделя с Москва, уточнява всекидневникът, цитиран от Франс прес.

Американският президент разкри повече информация на руския посланик, отколкото споделяме със собствените си съюзници, заявява анонимен американски представител, цитиран от вестник "Вашингтон пост".

Според същия източник става дума за поверителна информация с една от най-високите степени на секретност, според американската класификация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна