Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят се "Най-зелените компании в България"

Всяка компания, която е имала инициатива, свързана с природосъобразния начин на живот през миналата година, може да се включи в Националния конкурс „Най-зелените компании в България“. Предложения ще се приемат до 25 май, а официалната церемония по награждаването ще е на 5 юни. Всички компании, които са работили в тази посока, могат да подадат своите кандидатури онлайн на сайта green.b2bmedia.bg, обясни пред Радио София инициаторът за провеждането му и председател на журито Надя Маринова.

Компаниите, които поддържат програми за корпоративна социална отговорност, свързана със зелените политики и с това да правят производството си по-чисто, трябва да бъдат стимулирани и давани за пример. Това е и идеята на конкурса „Най-зелените компании в България“, който се провежда от седем години. В началото той е ориентиран основно към производители, но в последствие се разширява и в него вече се включват много компании, които се занимават с търговия и с услуги. Независимо от сферата, в която оперират, ако компаниите имат нещо „зелено“, което са въвели в дейността или дори само в офиса си, могат да се включат в конкурса.


Основните категории са тринайсет и са разделени според секторите, в които компаниите работят. Журито е 10 членно, като в него влизат зам.-кметът по екология на София Йоана Христова, председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов, председателят на Камарата на архитектите Борислав Игнатов и още изявени личности.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна