Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Огнян Миладинов: Развиваме много сериозно дистанционното обучение

В Учителския факултет на Националната спортна академия "Васил Левски" студентите се обучават в професионално направление "Педагогика на физическото възпитание" във всички образователни степени. Повече за квалификацията, която получават студентите в различните степени на образованието и за приема тази година разказва деканът на Учителския факултет в Националната спортна академия проф. Огнян Миладинов.

Проф. Миладинов обясни, че освен основната специалност "Учител по физическо възпитание", студентите могат да придобият специалност "Треньор по вид спорт", "Спортен мениджмънт", "Спортна анимация" и "Спортен коментатор", което увеличава шансовете им за реализация не само в училище, но и в други сфери. Много сериозно се развива и дистанционното обучение чрез специален център, който разполага и с уеб-базирана платформа.


Деканът на Учителския факултет коментира също, че третият час по физическо възпитание в училище е важен и необходим, тъй като води до повишаване на физическата дееспособност на учениците, а и дава възможност повече преподаватели да намерят работа в тази област. Неговият статут обаче все още не е строго регламентиран, което води до известни затруднения при неговото качествено провеждане.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна