Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентите от немския факултет в ТУ получават и немска диплома

доц. Александър Ценов
Снимка: Добромира Мицева

Представителството на Бавария в България - Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Факултетът за германско инженерно образование и промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ) към Техническия университет - София организираха информационно мероприятие за Бавария.

Специален гост бе Мартин Гросман - директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в държавното министерство на провинция Бавария. Сред присъстващите бяха и проф. Любомир Димитров - зам. ректор по учебната дейност, доц. Александър Ценов - декан на Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт, д-р Митко Василев - главен управител на ГБИТК, д-р Петер Колб - посланник на Германия в България.

Немският факултет към Техническия университет в София е проект на немската Служба за академичен обмен вече 26 години. За развитието на този факултет са дадени повече от 8 милиона марки, а в последствие и евро. Поради тази причина интересът към него е много сериозен, заяви
доц. д-р Александър Ценов. Той назовава и ползите за българските студенти - обучението се води изцяло по немски програми и накрая студентите получават и българска, и немска диплома.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени