Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Т. Петкова: Ще поема пълния контрол за дейността на заместник-министрите

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

Енергийният министър Теменужка Петкова ще следи внимателно работата на заместника си Красимир Първанов, срещу чието назначение се обявиха работодателските организации. Според тях той е с лоша репутация и е бил уволнен като шеф на НЕК по време на първото правителство на ГЕРБ за превишаване на правомощията си и подписване на ангажименти по строителството на АЕЦ "Белене". 

Назначението на Красимир Първанов за заместник-министър е резултат от коалиционното споразумение с патриотите, посочи Теменужка Петкова, която коментира реакциите срещу него: 
Всеки има право да реагира така, както прецени и така, както намери за добре. Ако някой разполага с някакви конкретни данни за някакви нарушения или някакви съмнения, той може да сезира съответно компетентните органи. Да не забравяме, аз съм контролен орган по професия. Контролът и отговорността я нося аз, така че аз ще си поема пълния контрол по отношение на дейността и на заместник-министрите. Не трябва да имате съмнение за това. Запитана дали няма опасност той да разпише през главата и, министър Петкова отговори: При мен трудно може да се случи това нещо.

Теменужка Петкова допълни, че все още не е решено кой заместник-министър за какво ще отговаря и дали Красимир Първанов ще поеме ядрената енергетика и АЕЦ "Белене".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени