Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ирена Иванова: Наградите бяха неочаквани

Кадър от филма "Безбог"


Талантливата Ирена Иванова, която  без да е професионална актриса получи няколко международни награди за ролята си във филма „Безбог“, гостува в ефира на „Хоризонт“, където сподели, че:

Наградите бяха неочаквани. Получих четири. Първо най-голямата -  от Локарно – „Сребърен леопард“ за главна женска роля, за най-добра актриса, в Сърцето на Сараево – за най-добра актриса, „Алуминиев кон“ за най-добра актриса от фестивала в Стокхолм и „Златна роза“ за най-добра актриса от Варна.

Ирена Иванова, която е дипломиран режисьор, разказа, че вече  е поставила първия си дебютен спектакъл в Театър „Възраждане“ – „Очи сини, коси черни“. Тя е завършила езиковата гимназия в Ловеч, където за пръв път излиза на сцената като актриса:

Режисьорката може би седмица-две се двоумеше и се чудеше дали да съм аз и накрая ме избра. И по същия начин се случи с „Безбог“ . Дълъг кастинг, после дълго мълчание, но пък….

Ирена Иванова сподели, че е ведър човек, но в ролята си, където изследва мрачни емоционални състояния с превъплъщението си в Гана - главната героиня от филма "Безбог", също е себе си. Повече от разказа на Ирена Иванова, която прочете в ефира фрагмент от своята стихосбирка, може да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна