Николай Нанков: Близо 23 млн. лв са осигурени за строителството на два участъка на магистрала "Хемус"

Николай Нанков
БГНЕС

Въвеждането на тол такса и електронна винетка е единственият справедлив начин за финансиране на пътната мрежа. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие Николай Нанков:

Докато ние не въведем социално справедливия модел тол такса и електронна винетка, ние ще имаме проблем с финансирането на пътния сектор в България. Въведем ли го, на годишна база ще имаме между 4 и 5 пъти по-голям ресурс не само за рехабилитация на стари пътни отсечки, а за строителство и изграждане на нови такива.

Близо 23 млн. лева за тази година са осигурени за започване строителството на два участъка на магистрала "Хемус", каза още министърът. Допълнително от бюджета са осигурени още един милион лева за разплащане на проектирането.

Ако до 17ч. днес няма подадени оферти за изграждане на системата за ТОЛ таксите, срокът може да бъде удължен отново. Това обяви в кулоарите на парламента регионалният министър Николай Нанков. Според него срокът от 24 часа е достатъчен, за да се подаде оферта:

В момента срокът за подаване на оферти е удължен с един ден, защото всеки ден ни е ценен. За тази година, както споменах 43 дена, ние сме загубили, ако трябва да кажа не ние, не министерството, не държавата, а обществото, тъй като това са средства за ново изграждане на пътища, за реконструкция, рехабилитация, пътна безопасност над 600 милиона лева. Това е рехабилитацията на над 2 000 километра пътни отсечки, нов участък от магистрала.

print Отпечатай
Още от категорията
Тодор Тагарев

Тодор Тагарев: Аз лично бих отишъл към рестартиране на процедурата за новите бойни самолети

  Според бившия началник на Института по отбрана Тодор Тагарев процедурата за закупуване на нов изтребител трябва да започне отново. Това мнение той изрази пред парламентарната комисия, която проверява продедурата по закупуване на нова боен самолет. Тагарев каза още, че не е имало напрежение между Института и военновъздушните сили по времето, когато бяха..

публикувано на 27.07.17 в 20:35

Лондон: Свободното движение на работещите приключва през пролетта на 2019 г.

Великобритания ще спазва правилата за свободно движение на работници само до фактическото си напускане на ЕС през пролетта на 2019 г. След това на острова ще влязат в сила нови имиграционни правила. Това обявиха днес Брандън Люис , държавният министър, който отговаря за имиграцията, и вътрешният министър Амбър Ръд . Свободното движение на хора и..

публикувано на 27.07.17 в 18:25

Стефан Августинов: Имунитетът, който предпазва депутатите от наказателно преследване, на практика, е излишен

Законопроектът на ВОЛЯ, с който се искат промени в Конституцията, чрез които да отпадне депутатският имунитет вече е събрал 15 подписа на народни представители и се нуждае от още 45, за да бъде заведен в деловодството на НС. Надяваме се, че ще се прояви съвестта на тези, които, когато излязат пред телевизора винаги казват, че ще гласуват..

публикувано на 27.07.17 в 18:13
Жан-Клод Юнкер

Жан-Клод Юнкер се обяви категорично срещу двойния стандарт при хранителните продукти

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обяви категорично против практиката идентични хранителни продукти да се продават с различно качество в Западна и в Източна Европа. Поредица от изследвания в България, Румъния, Словакия и Чехия доказаха, че продаваните там продукти са с по-ниско качество от същите продукти в Германия и Австрия..

публикувано на 27.07.17 в 18:09
Владимир Путин

Владимир Путин: Би било много жалко, ако САЩ приемат законопроекта за новите антируски санкции

Би било много жалко, ако Съединените щати приемат законопроекта за новите антируски санкции, заяви президентът Владимир Путин на среща с финландския си колега Саули Нийнистьо . Путин подчерта, че разследването от страна на Вашингтон на евентуална руска намеса в американските избори говори за нарастване на антируската истерия и..

публикувано на 27.07.17 в 18:05

Алексей Ерхов, новият руски посланик в Турция, връчи на турския президент акредитивните си писма

Новият посланик на Русия в Турция Алексей Ерхов връчи на турския президент Реджеп Тайип Ердоган акредитивните си писма, предаде ТАСС. Церемонията се състоя в президентския дворец в Анкара.  Алексей Ерхов беше ръководител на Ситуационно-кризисния център в рамките на външното министерство на Русия. Той беше назначен на мястото на убития през..

публикувано на 27.07.17 в 18:01

Парламентът в Турция сне имунитета на още депутати от прокюрдската Демократична партия на народите

Турският парламент сне имунитета на още двама депутатите от прокюрдската Демократична партия на народите, предаде Ройтерс. Официалните власти твърдят, че втората по големина опозиционна формация е свързана с Кюрдската работническа партия - ПКК, която от три десетилетия води въоръжена борба за независимост. На парламентарните избори през ноември 2015..

публикувано на 27.07.17 в 17:50