Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През юни

Цирков празник се задава в Седмия Мини арт фест

4
Снимка: miniartfest.com
17 сценични акта съвременен цирк на една сцена. Улични спектакли на бул. Витоша от 16-26 юни 2017. Международна циркова програма с 10 представления от Европа и Южна Америка.

Ще се посмеете, забавлявате, да видите нечовешките възможности на артистите. Ще има уъркшоп за жонглиране и баланс, ще може да карате колело на една гума. Съвременният цирк дава неограничени възможности за развитие на тялото и ума.

Това предвижда част от програмата на Мини Арт Фест 7.

Гала спектаклите ще са на 18 и 24 юни в Маймунарника, Борисова градина.

Като втория ден освен Гала спектакъл ще има и връчване на наградата „Златна мравка” за най-добър цирков спектакъл. Жури на МАФ7 са Алин и Стефан Плачкови, Теодор Борисов, Галина Риом-Ройбек, Луиза Душкова и Гео Калев.

Представленията са за цялото семейство – от децата до бабите и дядовците. Целта е всички зрители да се забавляват, да бъдат щастливи,

Съвременният цирк е вид изкуство, което се заражда през 70-те години във Франция и представлява своеобразно слизане на артистите от сцената, по-динамична работа с публиката, разнообразие от концепции. Той се състои в смесването на елементи от традиционния цирк с много други жанрове и изкуства, като при изпълненията водеща е идеята. Този вид изкуство използва много елементи от езика на театъра, от популярната култура, от уличните артисти, градския фолклор, музиката и танца.

Част от участниците са: Хосе и Дани, Аржентина/Испания – въздушна акробатика, Гилермо Леон, Мексико/Холания – моно спектакъл „Запомни" за конфликт със спомените от детството, свои страхове и несигурност, Сунива , Дания

Кои са останалите участници може да чуете в звуковия файл от организаторите Гео Калев и Галина Роим Ройбек.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени