Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвис: Преговарящият екип е готов за сериозна работа и няма да се поддаде на глупавите игри на Брюксел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът за Брекзит Дейвид Дейвис заяви, че Тереза Мей е поставила на мястото им европейските лидери след изтичането на информация от вечерята в Лондон. В резултат на това те са станали по-сговорчиви, по неговите думи.

Дейвид Дейвис заяви, че преговарящият екип на британския премиер е показал, че е готов за сериозна работа и няма да се поддаде на глупавите игри на Брюксел. С ясната си позиции, според него, Тереза Мей е поставила на мястото им европейските лидери, защото председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е признал, че изтичането на информация от вечерята е било грешка, а главният преговарящ Мишел Барние вече е по-конструктивен:

Европейската комисия се опита да малтретира британския народ, но британският народ не може да бъде малтретиран и правителството няма да го позволи. Така че Тереза Мей им даде ясно да разберат това и беше напълно права.

Дейвид Дейвис призна, че по пътя на Брекзит ще има много трудности и напрегнати моменти, че Брюксел често ще изпитва доколко британците са готови да се борят за правата си, но това е част от процеса и той е убеден, че Великобритания ще постигне добро споразумение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна