"Електроразпределение - Юг" е новото име на електроразпределителното дружество на EVN

Снимка: БГНЕС

"Електроразпределение - Юг" е новото име на електроразпределителното дружество на компанията EVN, която снабдява с ток Югоизточна България. 

Това обяви Калина Трифонова от дружеството. Промените се налагат заради законови изисквания, според които мрежовият оператор и снабдителното дружество трябва да са ясно разграничени, поясни Трифонова: 
Това, което е важно за всички клиенти е, че за тях няма промяна нито в общите условия. Адресите на офисите остават същите. Това, което е ново, е визията, логото и отделната уеб-страница, до която те имат достъп.
Още от категорията

Рублата губи позиции, след като руските власти подновиха попълването на валутните резерви

Руската рубла отслабва по време на търговията в петък, след като Министерството на финансовите поднови покупките на чуждестранни валути за попълване на валутните резерви на страната. Щатският долар поскъпва с 0,76% към 61,42 рубли, докато еврото нараства с 0,61% към 75,65 рубли, след като през предходните няколко дни на търговия руската..

публикувано на 20.04.18 в 13:12

Европейският бюджет отделя над 100 млн. евро за цифровизация на земеделието през следващите 2 години

Европейският бюджет ще отдели над 100 милиона евро за цифровизация на земеделието през следващите 2 години. Това каза еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел на форума "Заедно за силно цифрово земеделие". Събитието се провежда в НДК и е част от програмата на Българското председателство. "Новите цифрови технологии..

публикувано на 20.04.18 в 13:08

Русия даде зелена светлина за покупката на "Монсанто" от "Байер"

Руският антимонополен регулатор (Федералната антимонополна служба - ФАС) е одобрил сделката за закупуването на американската компания "Монсанто" от германския конкурент "Байер", съобщава агенция Интерфакс, цитирайки регулаторният орган на страната. Говорител на "Байер" потвърди тази информация, която доближава немският фармацевтичен гигант до..

публикувано на 20.04.18 в 12:29
Марк Карни от Английската централна банка

Карни от АЦБ постави под въпрос очакваното от мнозина повишение на британската лихва през май

Управителят на Английската централна банка Марк Карни намекна, че несигурността около Брекзит и неотдавнашната серия разочароващи икономически данни могат да отложат във времето следващото повишение на британските лихви. В интервю за Би Би Си в четвъртък вечерта Марк Карни посочи, че основната британска лихва вероятно ще бъде повишена през..

публикувано на 20.04.18 в 12:00

Дойче банк изгуби цели 28 млрд. евро, но само за кратко, посредством погрешен банков превод

Едно рутинно плащане на Дойче банк през миналия месец без малко не доведе до огромна загуба за водещия германски кредитор в размер на цели 28 млрд. евро (35 млрд. долара), съобщава агенция Блумбърг, цитирайки лица, запознати с въпроса. Става въпрос за седмицата преди католическия Великден, когато Дойче банк по невниманието е превела 28 млрд...

публикувано на 20.04.18 в 11:29

Турция е изтеглила златото си от Федералния резерв на САЩ

През 2017 година Централната банка на Турция си е прибрала почти 29 тона злато, което се е съхранявало във Федералния резерв на САЩ, съобщава вестник „Хюриет“. Според публикацията Турция е взела решение да си прибере златото на фона на влошените отношения със САЩ. Изтеглянето е започнало в началото на 2017 година и вече е приключило. То е..

публикувано на 20.04.18 в 11:18

Сметката за Брекзит развода може да надвиши 39 млрд. паунда

Разходите на Великобритания по развода с Европейския съюз, известен като Брекзит, могат да се окажат по-големи от прогнозираните от премиера Тереза Мей между 35 млрд. и 39 млрд. паунда (между 40 млрд. и 45 млрд. евро). Това сочи анализ на британската Сметна палата, съобщава онлайн изданието на вестник "Гардиан". Сметната палата предупреди, че..

публикувано на 20.04.18 в 10:46