Дипломиране на участниците в четвъртия майсторски клас на БНР Академия

Снимка: БНР

На стилна церемония в Мраморното фоайе на националното радио бяха връчени дипломите на Четвъртия майсторски клас на „БНР Академия“. В него взеха участие 12 млади журналисти – редактори, репортери и водещи на предавания, които работят в различни програми на БНР – Програма „Хоризонт“, Програма „Христо Ботев“, Радио София, Радио Варна, Радио Пловдив, Радио Благоевград, Радио Кърджали и Интернет радио Бинар. Те бяха избрани чрез конкурс, проведен през ноември миналата година.

При раздаването на грамотите програмният директор Мартин Минков благодари на екипа на дирекция „Международно сътрудничество“, като подчерта, че това е най-добрият състав и най-достойно представилите се участници в Академията.

Вярвам, че скоро някои от участниците ще бъдат и лектори, допълни той.

В продължение на няколко месеца те преминаха през курс на обучение, фокусиран изключително върху подобряване на практическите умения в десет различни сфери на журналистическата работа в радиото – технически умения, говор пред микрофон и писане, събиране на новини, кратки новини, бюлетин, репортаж, интервю, фичър, етика и деонтология, радио 2.0 и уеб. Финалният им изпит се проведе на 17 и 18 май, а членове на изпитната комисия бяха Мартин Минков, програмен директор на БНР, Васил Велев, директор на Програма „Хоризонт", Антон Митов, директор на Дирекция „Архивен фонд“, както и две от лекторките в БНР Академия – Елиана Захариева и Невена Праматарова.

Проектът „БНР Академия“ стартира през 2014 година и се осъществява в сътрудничество с квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и с Висшето училище по журналистика в Монпелие, Франция.

Участниците в четирите майсторски класа на БНР Академия до момента са общо 47.

При завършването на Четвъртия майсторски клас бяха отличени колегите: Димитър Владимиров, Зорница Близнашка, Лилия Герчева, Кристиян Неделчев, Гергана Гайдарова, Александър Христов, Магдалена Стоянова, Олга Добрева, Божидар Янев, Давид Калпачки, Елиница Маринова и Станислава Георгиева.

Чуйте какво сподели носителят на най-голямото отличие тази година Димитър Владимиров от Радио Пловдив.


Още от категорията

Родителите на момче от Пазарджик сигнализираха, че детето им е жертва на полицейско насилие

Родителите на 17- годишно момче от Пазарджик сигнализираха в "Хоризонт", че детето им е жертва на полицейско насилие. Преди три дни синът им, който учи в езиковата гимназия на града, е бил задържан с още двама съученици, след сигнал за откраднат телефон. Неприятният инцидент се е разиграл на 20-ти април около 11.30 часа. 18-годишен младеж..

публикувано на 25.04.18 в 11:55

Учени опитват да създадат компютърен модел на човешка невронна мрежа

Възможно ли е скоро компютрите да започнат да мислят като хората? Отговорът на този въпрос търсят учените от цял свят и България също не остава назад. В основата на идеята са т.нар "невронни мрежи", които се самообучават. "Ами ако вместо човек, на Марс изпратим копие на човешки мозък в компютър, за да изследваме предварително ефектите от пътуването..

публикувано на 25.04.18 в 11:42

F-16 кацна аварийно в Аризона, пилотът оцеля

Изтребител F-16 от военновъздушните сили на САЩ е кацнал аварийно в щата Аризона, на границата с Калифорния. В съобщение на ВВС се казва, че самолетът е излетял за тренировъчен полет от базата „Люк“ в Аризона, след което заради повреда е започнал бързо да пада. Пилотът решил да направи аварийно кацане и макар и трудно, приземил машината...

публикувано на 25.04.18 в 11:31

Софийското 32 ОУ участва в проект за училища-посланици на Европейския парламент

От началото на тази година единадесетокласниците от столичното 32-ро училище „Св. Климент Охридски“ участват в нова образователна инициатива по програма за училища-посланици на Европейския парламент.  Идеята на програмата е да се разпространяват ценностите на Европейския съюз, да се повишават гражданското самосъзнание и инициативност на..

публикувано на 25.04.18 в 11:21
Сотир Цацаров

Цацаров: Няма предпоставки за екстрадиране в САЩ на Желяз Андреев и още четирима българи

Няма предпоставки за екстрадиране в САЩ на Желяз Андреев и още четирима българи. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров след среща при премиера, в която участваха американският посланик Ерик Рубин и министърът на правосъдието Цецка Цачева. "Не са налице всички юридически предпоставки за екстрадиция на лицата. Липсва, на първо място,..

публикувано на 25.04.18 в 11:10

Ветропарковете в зона "Калиакра" се обединиха в обща система за следене на прелитащите птици

Дванайсет ветропарка, които работят в защитената зона "Калиакра", се обединиха в обща Система за ранно предупреждение за прелитащи птици. Как ще работи новата система, обяснява Радостина Янакиева от най-големия ветропарк – "Свети Никола":   "Системата обединява информация от няколко радарни системи и прилага общ мониторинг на цялата защитена зона...

публикувано на 25.04.18 в 11:09
Музикантите от БНР протестират пред Министерския съвет с искане за достойно заплащане.

Творците от музикалните състави на БНР протестират пред Министерския съвет

Музикантите от БНР протестират пред Министерския съвет с искане за достойно заплащане. Протестът започна с изпълнението на музикантите от Симфоничния оркестър на Българското национално радио на химна на Република България. Творците са на протест трети пореден ден. Те настояват за увеличаване на бюджета на Българското национално радио..

обновено на 25.04.18 в 11:03