До края на октомври ще приключи ремонтът на НДК

Снимка: Галчев инженеринг


До края на октомври ще приключи ремонтът на НДК. През ноември и декември сградата ще се тества по изискванията за провеждане на основните събития от българското европредседателство. Идната седмица ще е ясно, дали ще се отпуснат допълнителни средства за ремонта и обезпечаване на сигурността.
Министърът на европредседателството Лиляна Павлова съобщи, че ремонтът на НДК е напреднал. Констатираното забавяне е заради допълнителните технически мерки за сигурност, които трябва да се обезпечат: 
Можехме да се опитаме отразяването на тези срещи, които ви казах в HD-формат с едно HDSNG да го монтираме отпред и да отразява. От гледна точка на съображения за сигурност това точно така не може да стане. Трябва да бъде статично изграден вътре в сградата. В момента се стараем да влезем в рамките на този бюджет, но не можем да пренебрегнем изисквания за сигурност, за пресцентър.

Обществената поръчка, която ще определи фирмите за кетъринга и изхранването на делегациите, ще е на стойност 1 700 000 лева.

Още от категорията

Родителите на момче от Пазарджик сигнализираха, че детето им е жертва на полицейско насилие

Родителите на 17- годишно момче от Пазарджик сигнализираха в "Хоризонт", че детето им е жертва на полицейско насилие. Преди три дни синът им, който учи в езиковата гимназия на града, е бил задържан с още двама съученици, след сигнал за откраднат телефон. Неприятният инцидент се е разиграл на 20-ти април около 11.30 часа. 18-годишен младеж..

публикувано на 25.04.18 в 11:55

Учени опитват да създадат компютърен модел на човешка невронна мрежа

Възможно ли е скоро компютрите да започнат да мислят като хората? Отговорът на този въпрос търсят учените от цял свят и България също не остава назад. В основата на идеята са т.нар "невронни мрежи", които се самообучават. "Ами ако вместо човек, на Марс изпратим копие на човешки мозък в компютър, за да изследваме предварително ефектите от пътуването..

публикувано на 25.04.18 в 11:42

F-16 кацна аварийно в Аризона, пилотът оцеля

Изтребител F-16 от военновъздушните сили на САЩ е кацнал аварийно в щата Аризона, на границата с Калифорния. В съобщение на ВВС се казва, че самолетът е излетял за тренировъчен полет от базата „Люк“ в Аризона, след което заради повреда е започнал бързо да пада. Пилотът решил да направи аварийно кацане и макар и трудно, приземил машината...

публикувано на 25.04.18 в 11:31

Софийското 32 ОУ участва в проект за училища-посланици на Европейския парламент

От началото на тази година единадесетокласниците от столичното 32-ро училище „Св. Климент Охридски“ участват в нова образователна инициатива по програма за училища-посланици на Европейския парламент.  Идеята на програмата е да се разпространяват ценностите на Европейския съюз, да се повишават гражданското самосъзнание и инициативност на..

публикувано на 25.04.18 в 11:21
Сотир Цацаров

Цацаров: Няма предпоставки за екстрадиране в САЩ на Желяз Андреев и още четирима българи

Няма предпоставки за екстрадиране в САЩ на Желяз Андреев и още четирима българи. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров след среща при премиера, в която участваха американският посланик Ерик Рубин и министърът на правосъдието Цецка Цачева. "Не са налице всички юридически предпоставки за екстрадиция на лицата. Липсва, на първо място,..

публикувано на 25.04.18 в 11:10

Ветропарковете в зона "Калиакра" се обединиха в обща система за следене на прелитащите птици

Дванайсет ветропарка, които работят в защитената зона "Калиакра", се обединиха в обща Система за ранно предупреждение за прелитащи птици. Как ще работи новата система, обяснява Радостина Янакиева от най-големия ветропарк – "Свети Никола":   "Системата обединява информация от няколко радарни системи и прилага общ мониторинг на цялата защитена зона...

публикувано на 25.04.18 в 11:09
Музикантите от БНР протестират пред Министерския съвет с искане за достойно заплащане.

Творците от музикалните състави на БНР протестират пред Министерския съвет

Музикантите от БНР протестират пред Министерския съвет с искане за достойно заплащане. Протестът започна с изпълнението на музикантите от Симфоничния оркестър на Българското национално радио на химна на Република България. Творците са на протест трети пореден ден. Те настояват за увеличаване на бюджета на Българското национално радио..

обновено на 25.04.18 в 11:03