До края на октомври ще приключи ремонтът на НДК

Снимка: Галчев инженеринг


До края на октомври ще приключи ремонтът на НДК. През ноември и декември сградата ще се тества по изискванията за провеждане на основните събития от българското европредседателство. Идната седмица ще е ясно, дали ще се отпуснат допълнителни средства за ремонта и обезпечаване на сигурността.
Министърът на европредседателството Лиляна Павлова съобщи, че ремонтът на НДК е напреднал. Констатираното забавяне е заради допълнителните технически мерки за сигурност, които трябва да се обезпечат: 
Можехме да се опитаме отразяването на тези срещи, които ви казах в HD-формат с едно HDSNG да го монтираме отпред и да отразява. От гледна точка на съображения за сигурност това точно така не може да стане. Трябва да бъде статично изграден вътре в сградата. В момента се стараем да влезем в рамките на този бюджет, но не можем да пренебрегнем изисквания за сигурност, за пресцентър.

Обществената поръчка, която ще определи фирмите за кетъринга и изхранването на делегациите, ще е на стойност 1 700 000 лева.

Още от категорията

Започва Зимният празник в местността "Семково" в Рила

С дискусия за развитието на планинските региони в Европа започва Зимният празник в курортната местност „Семково“ в Рила. Организатор и домакин на проявите е община Белица, която поема ролята на посланик на малките планински общини в Европейския съюз по време на Българското европредседателство. В дискусията ще участват вицепрезидентът Илияна Йотова..

публикувано на 18.02.18 в 08:50

Празнуваме Сирни Заговезни

Днес Православната църква отбелязва Сирни Заговезни. Празникът е известен още и като Неделя Сиропустна и се отбелязва в неделята, 7 седмици преди Великден. Сирни Заговезни поставя началото на най-големия пост през годината - Великият. С празника се свързва и искането на прошка, символ на благородство и дълбок вътрешен мир. Отец Стилиян Табаков..

публикувано на 18.02.18 в 08:44

Възпоменателна церемония в Карлово за 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъде отбелязана тази вечер в родния му град Карлово с възпоменателна церемония.  Събитията по повод годишнината ще започнат в Ловеч със заря-проверка и гражданско поклонение.  По повод годишнината от гибелта на Васил Левски в храма "Света Троица" ще бъде отслужена панихида. Тържествената заря-проверка..

обновено на 18.02.18 в 08:20

„Простено да ти е! Прости!“

Сирни заговезни е празник, който винаги се пада в неделя, седем седмици преди Великден. Наричат го още Сирни поклади, Прошчани поклади, Прошка, Прочка, Ората, Сирна запрошка… Това е ден, в който трябва да поискаш прошка от своите близки, но и да дадеш опрощение за грешките на другите. Някога обичаят по искане и даване на прошка се изпълнявал..

публикувано на 18.02.18 в 08:10

Преглед на печата

Личният лекар ще бъде задължен да следи за вредните навици на своите пациенти, и ако прецени, че увреждат здравето им, да ги изпраща при специалист. Това предвижда новата наредба на ресорното министерство за определяне на пакета от дейности, заплащани от здравната каса, пише вестник "Стандарт" . Лекарят ще бъде длъжен и денонощно да дава консултация..

публикувано на 18.02.18 в 08:10
Сирница - време за прошка

Прошката

На Сирни Заговезни заедно с доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател в Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. Кирил и Методий” разговаряме за прошката. Всеопрощението като акт на любовта. Всичко ли може да бъде простено и защо. Да простиш значи ли да забравиш?

публикувано на 18.02.18 в 08:05

Близо 200 британски звезди подписаха отворено писмо с призив за прекратяване на сексуалните посегателства

Близо 200 британски звезди от киното, телевизията и театъра подписаха отворено писмо с призив за прекратяване на сексуалните посегателства във всички области. Писмото беше публикувано от вестник "Обзървър", а сред сложилите подписите си са Ема Томпсън, Кийра Найтли и Ема Уотсън. Жените, които ще присъстват на наградите БАФТА тази вечер, обявиха, че ще..

публикувано на 18.02.18 в 05:06