Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов е оптимист за съдебната система

| обновено на 19.05.17 в 15:47
Снимка: БГНЕС

По повод разговора си с Лозан Панов, премиерът Бойко Борисов каза, че е оптимист за съдебната система, но е важно по никакъв начин да не се обслужват политически партии:

Ще намерим най-доброто възможно решение. Реформата в съдебната система няма да бъде дума, защото хората искат бърз процес и справедливост и ако съдиите започнат да наблюдават и да се самоконтролират, защото никой друг не може да контролира. Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието преди години и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система. И това го казах и на господин Панов.

Премиерът присъства на първата копка на новите къщи в Хитрино. Те ще се изградят на мястото на разрушените от влаковата катастрофа от 10-и декември миналата година, когато загинаха 7 души. 
Бойко Борисов каза, че е против всеки, който си позволява шега по темата Холокост и концентрационни лагери: 
До вчера "Патриотите" за госпожа Нинова, с цялото си уважение към нея и БСП, казваха, че са единственият им възможен партньор. Само за 10 дена, защото дойдоха и направихме ние правителство, станаха фашисти и какво ли не. Разбира се, аз съм против всеки, който може да си позволи дори шега на тема Холокост, концентрационни лагери и така нататък, е неприемливо. Борисов допълни, че са неприемливи и шегите с лагерите в Белене и Скравена.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени