Борисов е оптимист за съдебната система

| обновено на 19.05.17 в 15:47
БГНЕС

По повод разговора си с Лозан Панов, премиерът Бойко Борисов каза, че е оптимист за съдебната система, но е важно по никакъв начин да не се обслужват политически партии:

Ще намерим най-доброто възможно решение. Реформата в съдебната система няма да бъде дума, защото хората искат бърз процес и справедливост и ако съдиите започнат да наблюдават и да се самоконтролират, защото никой друг не може да контролира. Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието преди години и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система. И това го казах и на господин Панов.

Премиерът присъства на първата копка на новите къщи в Хитрино. Те ще се изградят на мястото на разрушените от влаковата катастрофа от 10-и декември миналата година, когато загинаха 7 души. 
Бойко Борисов каза, че е против всеки, който си позволява шега по темата Холокост и концентрационни лагери: 
До вчера "Патриотите" за госпожа Нинова, с цялото си уважение към нея и БСП, казваха, че са единственият им възможен партньор. Само за 10 дена, защото дойдоха и направихме ние правителство, станаха фашисти и какво ли не. Разбира се, аз съм против всеки, който може да си позволи дори шега на тема Холокост, концентрационни лагери и така нататък, е неприемливо. Борисов допълни, че са неприемливи и шегите с лагерите в Белене и Скравена.
print Отпечатай
Свързани новини

"Мимикрия на реформа" нарече последните конституционни промени Лозан Панов

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Срещата беие по искане на Панов. "Мимикрия на реформа" нарече последните конституционни промени председателят на ВКС след срещата си с..

обновено на 19.05.17 в 13:45
Още от категорията
Бойко Борисов и неговите колеги от Естония и Австрия - Юрий Ратас и Кристиан Керн

България настоява да бъде включена в "Берлинския процес"

България настоява да бъде включена в дипломатическата инициатива "Берлински процес", обяви преди да напусне заседанието на лидерите в Брюксел премиерът Бойко Борисов . "Берлинският процес" цели ускоряване на приемането на страните от Западните..

публикувано на 23.06.17 в 16:08
Прокопис Павлопулос и Румен Радев в Атина

София и Атина подкрепят европейската перспектива на Балканите

България и Гърция подкрепят членството на балканските държави в Европейския съюз, но при условие, че поддържат добри съседски отношения и уважават общата история. Около тази позиция се обединиха на среща в Атина гръцкият президент Прокопис Павлопулос и..

обновено на 23.06.17 в 15:48
Saab JAS-39 Gripen на унгарските ВВС

България започва преговори с Швеция за закупуването на бойни самолети

Премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството възнамерява да започне преговори за купуването на шведските изтребители „Грипен“. След двустранна среща с министър-председателя на Швеция Щефан Льовен в рамките на Европейския съвет в..

обновено на 23.06.17 в 15:10
Еди Рама

Седмица преди парламентарните избори албански политици обещават борба с корупцията

Тази седмица е последна от предизборната кампания в Албания, като парламентарният вот е тази неделя, предаде Ройтерс. Настоящият министър-председател на страната Еди Рама , който е и председател на управляващата Социалистическа партия, вярва, че Албания..

публикувано на 23.06.17 в 14:13

Пламен Христов и Кръстина Таскова доброволно ще се откажат от депутатския си имунитет

Народните представители от партия "Воля" Пламен Христов и Кръстина Таскова ще дадат доброволно депутатския си имунитет. Това обяви от името на двамата Пламен Христов в парламента, след като стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане..

публикувано на 23.06.17 в 13:42

Португалската оферта за Ф-16 не е класирана заради суми, които не са по възможностите ни

Португалската оферта за изтребители Ф-16 с логистичен пакет от САЩ не е била класирана заради плащане на суми, които не са по възможностите . Това заяви военният министър Красимир Каракачанов : Основното изискване беше разсрочено плащане - нещо,..

публикувано на 23.06.17 в 13:01

Е. Захариева: Не е вярно, че подкрепям затварянето на Радио България

Министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви, че никога не е изразявала мнение за закриването на Радио България. Захариева коментира и изказването на Бетина Жотева , член на СЕМ, във връзка с журналистически въпрос за първоначалното..

публикувано на 23.06.17 в 12:20