Полицията в Плевен издирва двама ученици

Снимка: БГНЕС

Полицията в Плевен издирва двама ученици - 14-годишният Иван-Александър Николаев Кръстев и 13-годишната Цветозара Руменова Найденова. 

Те са в неизвестност от 18 май. Издирват се по молба на родителите им.

Иван е висок 175 см, с тъмно кестенява, чуплива коса, кафяви очи, има бенка на устната. Телосложение - слабо, стройно. Бил е облечен в черен суитшърт, тъмни дънки, тениска и кецове. 
Цветозара е висока 164 см., с кестенява коса с руси краища, нормално телосложение, пъстри очи. Била е облечена със сини дънки, жълта тениска, черно кожено яке и кецове. Носила е черна раница.  

Умоляват се гражданите, които имат информация, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.  

Още от категорията

Акценти от чуждестранния печат

Насроченото за четвъртък заседание на Еврогрупата, което трябва да вземе решение за облекчаване на гръцкия дълг, е сред темите, на които гръцкият печат отделя внимание. Топката е в полето на кредиторите, пише "Катимерини" на първата си страница. Изданието припомня, че Гърция е близо до изпълнението на предварителните им условия за успешно..

публикувано на 19.06.18 в 09:58

Хасковлийка, ухапана от бездомно куче, осъди общината

Жена от Хасково осъди местната община заради ухапване от бездомно куче. Инцидентът е от февруари тази година, а община Хасково трябва да заплати обезщетение на пострадалата от 1 400 лева, постанови съдът. Приютът за бездомни кучета в Хасково трябваше да бъде завършен миналата година, но се бави заради различни административни процедури.

публикувано на 19.06.18 в 09:56

"Фронтекс": От целия ЕС в Гърция са пристигнали най-много мигранти за петте месеца на годината

Гърция е страната в Европейския съюз, в която са пристигнали най-много мигранти за петте месеца на годината, отчете европейската агенция за охрана на границите "Фронтекс". По данни на агенцията, за този период в Италия са пристигнали със 77 на сто по-малко мигранти, а в Германия подадените молби за убежище са със 70 процента по-малко. В целия..

обновено на 19.06.18 в 09:52
Д-р Марта Ортова

Ако не се лекува, циститът може да рецидивира и да доведе до нежелани усложнения

Циститът има по-голяма честота през летния сезон. Причина за това е прегряването на организма, обилното изпотяване и загубата на течности, както и концентриране на урината, което създава условия за колонизиране на пикочните пътища   с бактерии. От друга страна има възможност за преохлаждане – било от близостта до климатик, било от къпане в..

публикувано на 19.06.18 в 09:50

Онова, което трябва да знаем за ранното детско развитие

В месеца на детето УНИЦЕФ в България започна кампания за ранно детско развитие под мотото „Грижа, любов, игра за всяко дете“, която помага на родителите с насоки как да дадат най-доброто начало за детето си. Какви са предизвикателствата пред родителите у нас, какво всъщност означава понятието „ранно детско развитие“ и защо според едно ново изследване..

публикувано на 19.06.18 в 09:34

Враца домакинства фестивала на военните духови оркестри

Враца ще е домакин на две ежегодни културни прояви на Сухопътните войски. Това са фестивал на духовите оркестри и преглед на любителското художествено творчество за тази година. Духовите формации към командването и поделения на Сухопътните войски в Стара Загора, Карлово, Сливен и Белене ще участват във фестивала на военните оркестри, който ще..

публикувано на 19.06.18 в 09:24

На 21 юни служителите на НИМХ излизат на протест

От 9 юли НИМХ може да преустанови изпълнението на националните си и международни задължения поради изчерпване на предоставените средства за тях. Ще продължават да бъдат изпълнявани само дейностите, свързани с научни изследвания. Това ще стане в случай, че не бъдат изпълнени исканията на метеоролозите, описани в две точки на сайта – първата е..

публикувано на 19.06.18 в 09:11