Асандж: Няма да простя или забравя

Джулиан Асандж се обърна към медиите с видеообръщение
ЕПА/БГНЕС

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж написа в Туитър, че няма да "прости или забрави", след като шведски прокурори прекратиха разследването по обвинение в изнасилване срещу него, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Асандж заяви, че разследването не му е позволило да вижда децата си, а името му е било опетнено.

Джулиан Асандж потърси убежище в посолството на Еквадор в Лондон през юни 2012-а г., за да избегне екстрадиция в Швеция заради обвинението в изнасилване, което той отрича.


Свързани новини
Джулиан Асандж

Британската полиция ще арестува Джулиан Асандж, ако напусне еквадорското посолство в Лондон

Британската полиция съобщи, че ще арестува Джулиан Асандж , ако напусне еквадорското посолство в Лондон, въпреки решението от по-рано днес на шведската прокуратура да прекрати разследването за изнасилване срещу основателя на “Уикилийкс“...

публикувано на 19.05.17 в 14:34
Още от категорията

Либийски танкер е задържан на пристанището в Бургас от три месеца

Заради съдебни спорове, от 3 месеца либийски танкер е задържан на бургаското пристанище. Първоначално корабът е бил арестуван, а сега Морската администрация в Бургас е издала забрана той да напуска пристанището.  Плавателният съд е собственост на..

публикувано на 22.02.18 в 21:58

Децата с диабет в Плевенско нарастват, медицински лица отказват да им поставят инсулин

Тревожно расте броят на децата, болни от диабет в Плевенска област. Това стана ясно на проведената днес дискусия  под наслов “Запознай се с диабета“. Форумът събра в Плевен неправителствени организации, представители на институции, на местната власт и..

публикувано на 22.02.18 в 21:54

Общинският съвет в Свищов поиска държавна подкрепа за Стопанската академия

Общинският съвет в Свищов гласува декларация в подкрепа на Стопанската академия "Димитър Ценов" в града. Документът е адресиран до народните представители, правителството и Министерството на образованието. В него се настоява за увеличение на държавния..

публикувано на 22.02.18 в 21:45

В Сливен отложиха създаването на общинска полиция

Общинският съвет Сливен отложи за следващия месец гласуването на предложение за създаване на общинска полиция. Предложението беше оттеглено от вносителя  Момчил Пантелеев с аргумента, че трябва да бъде прецизирано.  Аз оставам с впечатлението, че..

публикувано на 22.02.18 в 21:40

Общините в Кюстендилска област не могат да се договорят с Перник за извозването на боклука

Общините в област Кюстендил, които от началото на годината останаха без сметища, все още не са се договорили с община Перник за използване на тамошното депо за отпадъци. Причината са високите изисквания и таксата за депониране, която допълнително оскъпява..

публикувано на 22.02.18 в 21:36

Десетият протест срещу застрояването на Пирин блокира ключови кръстовища в центъра на София

Стотици природозащитници се събраха пред Народното събрание в София на десети пореден протест срещу застрояването на Пирин и други властови решения, свързани с околната среда. Впоследствие те блокираха ключови кръстовища по булеварда, включително това на..

обновено на 22.02.18 в 20:58

България и Румъния се споразумяха за общ стандарт на проверяване на корабите по р. Дунав

Споразумение за общ режим за проверки на корабите по Дунав подписаха в Русе изпълнителният директор на "Морска администрация" кап. Живко Петров и генералният директор на румънската морска администрация кап. Михай Андрей . Според подписаното..

публикувано на 22.02.18 в 20:25