Варуфакис: Шансът кредиторите да облекчат гръцкия дълг е нулев

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис заяви, че според него има нулев шанс кредиторите на страната да гарантират облекчаване на гръцкия дълг на срещата на еврогрупата през следващата седмица, предаде Ройтерс. На пресконференция, на която представи своето паневропейско движение "Демокрация в Европа Движение 2025" Варуфакис допълни:

Подобно принизяване на демокрацията е това, което получавате след седем години голяма депресия, безкрайна депресия, която постоянно се засилва от мерки на строги икономии и допълнителни токсични кредитни траншове. Те са част от проблема, не решението.

Вчера, правителството на Гърция прие нови реформи за строги икономии в парламента, както настояваха кредиторите. Гръцкото правителство се надява в понеделник в Брюксел да убеди финансовите министри за още спасителни заеми и допълнително облекчаване на дълга.


Още от категорията
Румънският президент Клаус Йоханис

Президентът на Румъния критикува плана за местене на посолството в Йерусалим

Румънският президент Клаус Йоханис остро разкритикува плана, обявен от лидера на управляващата партия за преместване на посолството на страната в Израел от Тел Авив в Йерусалим, предаде АФП. Държавният глава „не е бил консултиран или информиран за този процес“, обявиха от кабинета му в изявление. В него се добавя, че според президента..

публикувано на 20.04.18 в 13:13
Андрей Новаков

Андрей Новаков се обяви за запазване на финансовата рамка на петте фонда в кохезионната политика на ЕС

За запазване на финансовата рамка на петте фонда в кохезионната политика на Европейския съюз след 2020 година се обяви евродепутатът Андрей Новаков , който беше избран за главен преговарящ от Европейския парламент по политиката за сближаване. Първия коментар след избирането си Новаков направи за БНР в Благоевград, където представя българската..

публикувано на 20.04.18 в 13:05
Баските вестници

ЕТА поиска прошка за злото, което е причинила

Нелегалната баска сепаратистка организация ЕТА призна, че с въоръжената си борба за независимост на Страната на баските е причинила зло и поиска прошка от жертвите, предаде БТА. В изявлението на ЕТА, публикувано днес от баския в. „Гара“, организацията обаче твърди, че не само тя носи отговорност за страданията в испанската автономна област...

публикувано на 20.04.18 в 12:40

Л. Павлова: Европредседателството се извършва професионално и в духа на конструктивен диалог

Министърът на Българското европредседателство Лиляна Павлова увери, че председателството се извършва професионално, динамично, интензивно и в духа на конструктивния диалог. Депутатите изслушват Павлова за постигнатите резултати и изпълнението на приоритетите за първото тримесечие. "Завършени са 15 досиета, има напредък по над 35 законодателни..

обновено на 20.04.18 в 12:21

Цветан Цветанов и Крум Зарков "кръстосаха шпаги" заради президента

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди днес позицията си, че в черновата на заключителния документ от вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), публикувана от администрацията на Президентството, е имало изводи, несъвместими с членството ни в ЕС и НАТО. В парламента Цветанов коментира, че..

обновено на 20.04.18 в 12:03

Рейтингът на Путин падна под 50%

Един месец след президентските избори доверието в руския президент Путин е паднало с почти 7%, съобщава Всеруският център за изучаване на общественото мнение. По данните на социолозите рейтингът на Путин е регистрирал понижение от 6,9% – от 55,3 на сто непосредствено преди изборите на 18 март до 48,4% в средата на април. Според генералния..

публикувано на 20.04.18 в 12:01
Румен Радев

Румен Радев: Упреците за някои сектори не бива да се тълкуват като опити за конфронтация

Президентът Румен Радев заяви, че не търси конфликти, а сътрудничество в името на България. В Монтана държавният глава отговори на критиките на Цветан Цветанов от ГЕРБ, като подчерта, че финансирането на предизборната му кампания е напълно прозрачно и всички документи са на сайта на Сметната палата. Радев обясни, че неговите упреци за..

публикувано на 20.04.18 в 11:39