Попаднала вода в метала е причина за инцидента в "Стомана" - Перник

БГНЕС

Според първоначалните резултати от образуваното още снощи досъдебно производство, заради инцидента в "Стомана" - Перник, при който - след взрив на машина, тежко пострадаха двама души, причината е попаднала вода в метала. 

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна АрнаудоваОще снощи на мястото на инцидента са влезли следователи, а днес и вещи лица:

Тъй като са пострадали работници, веднага са изискани трудовите им досиета, всички документи от самото дружество, имащи отношение към нашия казус, включително и книгите за инструктаж и безопасност на работа. На този етап разследването не може да каже кой е виновен за възникването на инцидента и ако съберем доказателства за действия на виновно лице, нямайте съмнение, че ще бъдат обвинени и предадени на съд.


Още от категорията

Фалстарт на делото срещу Владо Стоянов - Плацентата

Софийският районен съд не успя да даде ход на делото за нападението срещу доктор Албена Гагова от болница „Шейново“. Прокуратурата обвини за това Владимир Стоянов, станал популярен като Владо Плацентата, а в обвинителния акт е записано, че той е станал агресивен, защото доктор Гагова отказала да даде плацентата на новороденото му дете...

публикувано на 21.02.18 в 12:36

Заплакала е гората, уж

Парламентарното мнозинство внесе проектопоправки в Закона за горите. Според избраниците ни, ски пистите, влековете, лифтовете и станциите ще се изграждат без да се изменя статута на земята. Т.е., на хартия тя остава като част от горския фонд. Само че без дървета. По този начин държавата опрощава и две такси. Досега за промяна на статута в бюджета, който..

публикувано на 21.02.18 в 12:30

Българската болнична асоциация: НЗОК дължи пари и на болници в България, а не само в чужбина

Здравната каса дължи пари и на болници в България, а не само на чуждестранни клиники. Това заявиха от Българската болнична асоциация и сдруженията на общинските и частните болници в обща декларация, изпратена до президента, премиера и парламента. За последните три години за проведено лечение на здравноосигурени българи НЗОК дължи сумата от над..

публикувано на 21.02.18 в 12:22

Загубите за световната икономика от хакерството могат да достигнат 6 трилиона долара годишно

Всяка следваща година данните показват, че хакерски атаки нанасят сериозни щети на потребители и фирми. Авторът на книгата „Етично хакерство“ Александър Цокев уточнява, че всъщност сигурна парола няма: Правилата, които трябва да спазваме за надеждни пароли, се оказва, че е много по-ненадеждно отколкото да имаме една много дълга дума...

публикувано на 21.02.18 в 12:14

Павел Антонов: В България осезаемо расте подкрепата за забрана на тютюнопушенето на закрито

Има една наложила се вече култура, че забраната за тютюнопушене не се прилага. Това каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Павел Антонов от Гражданско сдружение "България без дим". Има определени заведения, които са рецидивисти. Явно там собствениците се чувстват над законите, чувстват се и явно добре свързани с определени..

публикувано на 21.02.18 в 12:02

Полицията търси взривни устройства в имота на бившия легионер Иван Пачелиев от Орешник

Полицията извършва оглед за взривни устройства в дома на арестувания 35-годишния Иван Пачелиев в тополовградското село Орешник. Мъжът беше задържан снощи , след като се беше барикадирал в дома си, а преди това стреля по полицаи. Иван Пачелиев е затворен и необщителен човек. Често стрелял със законно притежаваното оръжие и имало оплаквания..

обновено на 21.02.18 в 11:44

Арх. Здравко Здравков: Започваме административни производства за премахването на 65 незаконни обекта в столицата

Нова наредба за рекламата и преместваемите обекти в центъра на София се обсъжда на заседанието на Комисията по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика в Столична община. В интервю за предаването „Хоризонт до обед“ заместник-председателят на Столичния общински съвет Иван Велков коментира: Първоначалният..

публикувано на 21.02.18 в 11:31