Трима затворници от Бобов дол се явиха на матурата днес

БТА

Трима излежаващи присъди в затвора в Бобов дол се явиха на матурата по български език и литература днес. За първи път в училището към затвора, в коeто учат около 110 мъже, има абитуриенти. 

По правило, в училището към затвора класните стаи са под непрекъснато видеонаблюдение. Така е през цялата учебна година, а и в класа има жива охрана от надзиратели. При откриването на учебната година зрелостниците в училището били петима.  Двама обаче са освободени, верятно заради изтърпян срок на присъдата. В училището на затвора осем души са седмокласници, те обаче не се явяват на външното оценяване, защото са доста над възрастта за седмокласници. Затова външното оценяване ще се прави след няколко дни. Те ще решават тест, а резултатите ще бъдат предадени в регионалния инспекторат и в Министерството на образованието.

Още от категорията

Не се предвижда закриване на болници, според новата Здравна карта на Плевенска област.

Не се предвижда закриване на болници, според новата Здравна карта на  Плевенска област. Тревожна тенденция е недостигът на стоматолози и медицински сестри.  Данните сочат, че на територията на област Плевен има добро обхващане на всички населени места в първичната медицинска помощ и това се запазва в предложението за новата областна здравна карта...

публикувано на 24.02.18 в 16:07

По-строг контрол на т.нар. системен нарушител на пътя поискаха участници в дискусия

По-строг контрол на т.нар. системен нарушител на пътя поискаха участници в дискусията за нов закон за движение по пътищата, организирана от неправителствения Институт за пътна безопасност.  Предложението дойде от бившия член на транспортната комисия Гроздан Караджов . Системният нарушител би бил всеки, който извърши по-сериозно нарушение повече от..

публикувано на 24.02.18 в 16:00

Днес е Тодоровден

В първата събота от великденския пост църквата почита паметта на свети Теодор Тирон. В народния календар празникът се нарича Тодоров ден, известен и като конски Великден, защото предците ни са организирали надбягване с коне. Както всяка година, в квартал "Бенковски" в София, празникът се организира от Столичната дирекция на вътрешните работи с..

обновено на 24.02.18 в 15:38

БЛС решава дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Със 150 милиона лева от бюджета на Здравната каса е постигнато увеличение на цените на над 130 клинични пътеки, по част от които работят общинските болници. Това е заложено в бъдещия Рамков договор с касата. На събора на Българския лекарски съюз днес се очаква да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор за 2018 година. Подписването..

обновено на 24.02.18 в 15:35

За пети път граждански протест блокира международния път Е-79 край Видин

За пети път граждански протест блокира международния път Е-79 край Видин. Недоволството е защото пътят, който е проектиран преди десетилетия, не може да поеме засиления трафик.  Протестиращите потеглиха пеш по познат маршрут на 4 километра от Видин и така спряха движението.  Организаторите от гражданско движение "Единни за промяна" настояват за..

обновено на 24.02.18 в 15:28

Служители на затворите от цялата страна излязоха на първи национален протест

Без конкретен резултат завърши първият национален протест на служителите на затворите и съдебните охранители пред правосъдното министерство. Те продължават да недоволстват от лоши условия на труд, ниско заплащане и недостиг на служители в сектора.  Министърът на правосъдието Цецка Цачева обясни, че ще се търсят възможности исканията на..

обновено на 24.02.18 в 15:25

Десетки родители от Стара Загора се обявиха срещу насилието над деца в детски градини и училища

Десетки родители се събраха в централния парк „Пети октомври“ в Стара Загора в подкрепа на Националната гражданска инициатива „Не на насилието над деца в детски градини и училища“. Протестиращите настояват за мандатност на директорите в образователната система, за ранно пенсиониране със запазване размера на пенсията и минимална учителска заплата над..

публикувано на 24.02.18 в 12:56