Трима затворници от Бобов дол се явиха на матурата днес

БТА

Трима излежаващи присъди в затвора в Бобов дол се явиха на матурата по български език и литература днес. За първи път в училището към затвора, в коeто учат около 110 мъже, има абитуриенти. 

По правило, в училището към затвора класните стаи са под непрекъснато видеонаблюдение. Така е през цялата учебна година, а и в класа има жива охрана от надзиратели. При откриването на учебната година зрелостниците в училището били петима.  Двама обаче са освободени, верятно заради изтърпян срок на присъдата. В училището на затвора осем души са седмокласници, те обаче не се явяват на външното оценяване, защото са доста над възрастта за седмокласници. Затова външното оценяване ще се прави след няколко дни. Те ще решават тест, а резултатите ще бъдат предадени в регионалния инспекторат и в Министерството на образованието.

Още от категорията

Нова електронна билетна система стартира в градския транспорт на Варна

Във Варна стартира нова електронна билетна система в градския транспорт по пилотната линия номер 10. Пътниците могат да си купуват билети за отделни пътувания или карта с предплатена стойност. Очаква се системата да бъде задействана за всички линии, след като Общинският съвет приеме новата транспортна схема. Ръководителят на проекта за..

публикувано на 23.11.17 в 18:16

Два паркинга около НДК ще бъдат закрити по време на Българското председателство на Съвета на ЕС

По време на Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъдат закрити два паркинга около НДК - големият около вход А3 и по-малкият, който се намира на бул. "Витоша“ и ул. "Шандьор Петьофи“. Решението на Столичния общински съвет е във връзка с необходимостта да се гарантира сигурността по време на европредседателството, посочи заместник-кметът по..

публикувано на 23.11.17 в 18:11

Приоритетно се ремонтират исторически забележителности, свързани с Плевенската епопея

В Плевен приоритетно ще бъдат ремонтирани исторически забележителности, свързани с Плевенската епопея. Правителството предостави за тази цел 700 хиляди лева на общината. Със собствени средства се извършват възстановителните дейности на три монумента, свързани със събитията преди 140 години. Във връзка с честването на 140 години от Плевенската..

публикувано на 23.11.17 в 17:59

Евелина Славкова: Няма да има сериозно разместване в политическото пространство

Евелина Славкова от Изследователския център "Тренд" коментира в предаването "Нещо повече" нови данни от социологическо проучване за нагласите на българите. 46 процента от анкетираните смятат, че правителството ще изкара пълен мандат, 32 на сто са на мнение, че няма да довърши мандата си. Много важно беше да видим какво мисли обществото...

публикувано на 23.11.17 в 17:57
Румен Радев

Румен Радев: Дарителството е критерий за цивилизоваността на едно общество

Дарителството е критерий за цивилизоваността на едно общество, посочи президентът Румен Радев , който беше домакин на церемонията по връчването на 12-те годишни награди "Най-голям корпоративен дарител“: Дарителството има дълбоки традиции у нас. Българинът е дарител по дух и по съвест. Можем да посочим много примери, когато хора с..

публикувано на 23.11.17 в 17:49

Граждани срещу презастрояването: И у нас небостъргачите трябва да са само в определени зони

Обществена дискусия за застрояването на София се състоя в Народното събрание. Депутати от ГЕРБ предложиха промени в Закона за устройството и застрояването в Столичната община. Остро се изказаха за промените от Камарата на архитектите. Според тях проблемите са по-скоро в Закона за устройство на територията и той трябва да бъде преразгледан...

публикувано на 23.11.17 в 17:28

Възрастните хора над 60 години ще могат да си поставят безплатни зъбни протези от следващата година

От догодина възрастните хора над 60 години ще могат да си поставят безплатни зъбни протези. Инициативата е на Националния стоматологичен съюз. Първоначалното финансиране е 10 млн. лв., които ще дойдат от резерва на Здравната каса, съобщи депутатът от Обединените патриоти Калин Поповски : Трябва да започне през 2018 г., но не още в началото на..

публикувано на 23.11.17 в 17:27