Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Идват градушки, крийте колите", предупреждава от първата си страница вестник 24 часа. Изданието обяснява, че гръмотевични бури и градушки ще има от днес над Западна и Североизточна България. Засега прогнозата е градушките да са локални, но са възможни щети по земеделската продукция. Това съобщава метеорологът Симеон Матев, цитиран от 24 часа. Неделя, понеделник и петък ще са дните с най-много валежи. Бурите няма да са най-страшните, но може да нанесат щети по автомобилите, предупреждава още метеорологът. 

Вестник Стандарт излиза със заглавие на първата си страница: "Абитуриенти под охрана. КАТ размахва пръст" на завършващите и предупреждава: не демонстрирайте шофьорски "умения". Изданието обяснява, че абитуриентските балове вече ще бъдат под специална охрана. Всяка колона коли с тийнейджъри ще се движи с ескорт. Това е съобщила полицията в Пазарджик като целта е да не бъдат допуснати инциденти, престъпления или нарушаване на обществения ред, допълва всекидневникът.

Вестник Труд пише: Европейска тенденция: Тънка бира е шлагерът на сезона. Изданието обяснява, че това лято на мода ще излязат безолкохолните или с ниско съдържане на алкохол бири, което е актуална тенденция в цяла Европа. Това прогнозира пред "Труд" изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомилова. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна