Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбъл (девойки) с пето място във финала с пет чифта бухалки в Будапеща

Снимка: БФХГ

Ансамбъл (девойки) не успя да спечели медал във финала с пет чифта бухалки на европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща (Унгария).  Българките не издържаха на напрежението в последния ден на надпреварата и допуснаха грешка, която им коства отличието. За изпълнението си Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Везирска, Биляна Писова и Бояна Гелова и Лидия Василева получиха оценка от 16.100 точки, която ги извади от зоната на медалите.


Европейското първенство беше последното състезание за отборът ръководен от Мария Кънчева (старши треньор) и Мариана Памукова (помощник треньор), на което младите ни състезателки спечели бронзов медал в отборната надпревара. Догодина ще има нова селекция за национален ансамбъл (девойки), който ще се подготва за шампионата на Стария континент през 2019 година.


Златните отличия спечели състава на Русия с оценка от 16.950 точки. За среброто с много силна игра се пребори отборът на Италия (16.700 точки)с треньори дъщерята и внучката на Жулиета Шишманова - Кристина Гюрова и Жулиета Канталупи. Бронзът стана притежание на момичетата на Израел (16.600 точки). Четвърто място зае петорката на Беларус (16.300 точки).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна