Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Войната с тероризма е битка между доброто и злото

Снимка: БТА

 Войната с тероризма е битка между доброто и злото, а не сблъсък на цивилизации. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в речта си в столицата на Саудитска Арабия Риад. Тръмп призова също събралите се арабски лидери заедно да се борят с "ислямския екстремизъм".

Това не е битка между различни вярвания, различни полове или цивилизации. Това е битка между варварски престъпници, които искат да заличат човешкия живот и всички добри хора от всички религии, които се опитват да го защитят. Това е битка между доброто и злото.

Нациите с най-многобройно мюсюлманско население трябва да оглавят борбата с тероризма, защото кръвопролитията спират потенциала на държавите от Близкия изток, подчерта още Тръмп.
 
Тероризмът се разпространи по целия свят, но пътят към мира започва точно от тук - от тази древна земя, в тази свещена страна.  Америка е готова да застане до вас в постигането на общите ни цели и сигурност, но нациите от Близкия изток, не трябва да чакат Америка да унищожи врага вместо тях.

Подобно на домакина си саудтиския крал Салман Тръмп посочи Иран като основен спонсор на тероризма и призова отговорните нации да се обединят в решаване на конфликта в Сирия.

Американският президент завърши речта си с пожелание за постигане на мир както между религиите, така и между народите. Това ще стане, само ако се освободим от екстремизма, тероризма и злото, заключи Тръмп.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна