Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева
Всички вестници цитират днес интервюто на президента Румен Радев за предаването ни "Неделя 150".

Стандарт цитира "Магистратите да не се правят на политици", 

Труд извежда водещо заглавие "Политически интриги плетат в съдебната система".

Монитор също избира тази част от мнението на Румен Радев и цитира "Който иска да е политик, няма място в съдебната система".

Капитал дейли пише, че държавният глава се е обявил в подкрепа на разсекретяване на стенограмата от консултациите за КТБ.

Сега също пише, че президентът пита 20 души дали да разсекрети стенограмата.

24 часа пък акцентира върху мнението на Румен Радев, че е грешка разузнаването да е подчинено на премиера, тоест на изпълнителната власт.

 Водещото заглавие на Дума е "Президентът с остри думи към кабинета".

Цитатът във вестник Земя от интервюто е "Изтеглянето на доклада за състоянието на армията е абсурдно".

Стандарт цитира телевизионно интервю на министъра на здравеопазването, който декларира, че няма да връща пръстовия отпечатък за пациенти в болниците.
 Професор Николай Петров е поредният министър, който обещава да изготви регистър на психично болните у нас. Той коментира, че клиничните пътеки са отживелица.

Пътната агенция даде абсурден срок от един ден на кандидатите да изграждат тол-системата, пише Капитал дейли. Екстремно краткият срок е причина три компании да подадат жалба в Комисията за защита на конкуренцията, което най-вероятно означава, че ще има ново подаване на оферти, коментира изданието. Поръчката на стойност 200 милиона лева без ДДС е обявявана и спирана няколко пъти през последните месеци.

Вестник 19 минути допълва по темата, че минимумът за търг от такъв мащаб е поне една седмица, а нормалният срок - един месец. Днес офертите ще бъдат отворени.

Матурата по български език и литература с грешка, учителите бесни, съобщава Телеграф. Авторите от просветното министерство са объркали пълен и кратък член на 12-та страница от теста.

Проверка на Върховната административна прокуратура е установила дискриминация при приема на първокласници в столицата, пише Труд. Децата, чиито родители работят в сферата на образованието или са държавни служители, получават незаконни привилегии.

България похарчи над 170 милиона лева за туристическа реклама, пише Сега и коментира, че въпреки многото брошури, клипове и сувенири ефектът от разходите е неустойчив.

Даваме 600 лева за лятна почивка в Сърбия, пише Монитор. Евтини продукти и фестивали привличат нашенци там. У нас пък ще гостуват над сто хиляди сърби.

Роумингът за разговори отпада от 15 юни, съобщава, на първа страница, 24 часа. За интернет обаче ще има лимит.
Освен това, мобилните оператори ще имат право да налагат ограничения, ако абонатът им говори по телефона си предимно в чужбина.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна