Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров иска ВСС временно да отстрани от длъжност съдия от Раднево, обвинена в документно престъпление

Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров  поиска от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет временно да отстрани от длъжност съдията от Раднево Люба Петрова. Причината е, че тя е обвинена за документно престъпление. 

Според събраните от спецзвеното "Антикорупция“  данни,  в края на март в сградата на Съдебната палата в Раднево, по дело за принудително настаняване в лечебно заведение, съдийката е съставила официален документ с невярно съдържание. В него е вписала, че прокурорът и адвокатът са поискали прекратяване на делото, каквото те не са правили, както и че по време на делого е била снета самоличността на вещото лице и то било предупреден, че носи наказателната отговорност за  неверни заключения, което, според прокуратурата,  също не се е случило.

Това не е първото искане за отстраняването от длъжност на съдия Люба Петрова. Заради разследване за лихварство, лъжесвидетелстване, измама, документно престъпление и престъпление по служба. Тя беше извън системата от края на 2014  до ноември  2016 година.  Това дело в момента се гледа в Софийския градски съд.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна