Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тео Буковски и Десислава Шейтанова с общ роман - "9.8 по скалата на болката"

Тео Буковски и Десислава Шейтанова написаха съвместен психологически трилър с криминални елементи, озаглавен "9.8 по скалата на болката". Заглавието ще бъде представено и на започващия утре пролетен Панаир на книгата.

Това е истинска скала, по която ние, лекарите, измерваме силата на болката. Има различни видове скали за степенуване на болката, разказа в предаването "12+3" Тео Буковски.


Мисля, че точно лекарите би трябвало да се страхуват най-много от болката. В тази книга не става дума само за физическата болка. Това са болките, които идват от нашите спомени, от това, че понякога оставаме сами, че понякога тишината е много по-силен стимул за болка от физическа болка, която възниква в тялото ни.

По-добре е да говорим за болката, за да я извадим навън и да не продължава да ни трови вътрешно, вярва Десислава Шейтанова, според която може да се направи паралел и със скалата по Рихтер:

Целият смисъл на нашата книга – двама души събарят всичко, което имат, и дали биха съумели да го изградят наново.

Общото писане на една книга е интересно и трудно, сподели Тео Буковски:

Събрахме се заради това, че историята, която разказваме, трябва да бъде разказана от един мъж и една жена. Те са съвсем различни по характер, по социален статус, по мислене. За мен беше интересно да експериментираме - всеки да разкаже от своята гледна точка историята на мъжа и на жената.

Аз лично съм чела доста книги, писани в тандем, но не съм попадала на такава, писана по този начин: от двама автори, които трябва да представят две различни гледни точки към историята, уточни Шейтанова.

Успяхме да обединим идеите, усилията си, стила си на писане, така че да ги напаснем в един завършен, цялостен роман, допълни тя.

Още за съвместната книга на Буковски и Шейтанова слушайте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени