Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова иска от министри средства за погасяване на дълговете на МБАЛ - Ловеч

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поиска от министрите на финансите и здравеопазването да бъдат отпуснати средства за погасяване на  натрупаните дългове на  Многопрофилната болница в Ловеч, както държавата е помогнала на фалиралите общини. Лечебното заведение е в тежко финансово състояние, а лекари  и медицински сестри  напускат, което води до затваряне на отделения. Нинова ще настоява и за изготвяне на оздравителен план за  болницата,  която, според лекари, е изправена пред фалит.

При посещението си здравното заведение Нинова посочи, че работещите там не са получавали заплати от февруари:

Болницата е с много дългове и със запорирани сметки, което й пречи да функционира. Тя е един от примерите, но това е състоянието на областните болници в страната, които са системата и гръбнака на здравеопазването за бедните хора.

Лидерът на социалистите ще  постави  в Консултативния съвет по национална сигурност при президента и темата за здравеопазването.

Ще предложа на колегите си да постигнем надпартийно съгласие, че здравеопазването е една от  най-важните теми, по които ще седнем и ще намерим решение. Това не може да продължава повече така – общински и областни болници да фалират, хората да нямат достъп до здравеопазването. Тук един от лекарите каза: Хората мрат като мухи! 21 век?


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!