Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В НДК се открива пролетният панаир на книгата

| обновено на 23.05.17 в 15:04
4
Снимка: Ани Петрова
В навечерието на Деня на славянската писменост се открива пролетният базар на книгата в Националния дворец на културата /НДК/.

В шестте дни на изложението ще има около 50 премиери на най-новите книги, а също четения и срещи с български и чуждестранни автори.

Милен Русков ще бъде един от творците, който ще представи най-новата си роман "Чамкория", каза Веселин Тодоров от Асоциация "Българска книга" и допълни:

Георги Господинов, Захари Карабашлиев - някак си по-интересни, необичайни имена. Стефка Костадинова ще открива с нас панаира. Тя ще представи своя албум. Така че и най-големите ни спортни звезди Валентин Йорданов, Стефка Костадинова ще бъдат на откриването. За пореден път броят на изложителите е по-голям от предната година, 120 изложители. Изключително приятно е, че новите са само млади и малки издателства, които се надяваме скоро да станат големи издателства. Над 1 100 квадратни метра е изложбената площ. Всички дребни неудачи с ремонта на НДК са преодолени или се надяваме, че са преодолени. Ще има една страхотна изложба "Под езика", посветена на буквите, 30 идеограми, посветени на всяка от българските букви с много тайнствен, закодиран подтекст и смисъл в тях.

Пролетният базар на книгата ще бъде отворен в шест поредни дни от 10 до 20 часа, а в неделя до 19 часа.

Цялото интервю с Веселин Тодоров можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени