Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Атентатът в Манчестър е една от водещите теми за световния печат.

Интервюирани от "Лос Анджелис Таймс" експерти посочват, че на стадиони и концертни зали се използват детектори за метал и експлозиви, множество охранители и камери за наблюдение, но слаби звена остават места като паркинги, транспортни възли и пешеходни зони, където преди началото или след края на масовите събития се струпват множество хора. До момента се смята, че именно на изход след края на концерта е прогърмял взривът в Арена ъф Манчестър.

Великобритания използва някои от най-усъвършенстваните практики за сигурност, но инцидентът показва, че когато се събират хиляди хора, това създава цели, които са уязвими/ трудни за предпазване.

Коментаторът на "Файненшъл Таймс" Гидеон Рахман анализира стила на Доналд Тръмп и пише, че той се опитва да успокои съюзниците си в Саудитска Арабия, Израел, а по-късно и Брюксел, но това не променя неопределеността, която президентът създаде до този момент. Светът се сблъсква с три неопределености, свързани с американския лидер - политическият му курс, неговият темперамент и стабилността на позицията му в САЩ. Непредвидимостта на Тръмп дестабилизира света, заключава изданието.

Американското електронно издание "Салон" коментира, че защитавайки се от обвинения, които никой не е отправил срещу него, Доналд Тръмп допусна нов сериозен гаф, разкривайки, че Израел е осигурил разузнавателната информация, която е била споделена с Русия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна