Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителските заплати ще бъдат увеличени с 15% от септември, потвърди Горанов

Снимка: БГНЕС

Учителските заплати ще бъдат увеличени с 15% от септември, каза финансовият министър Владислав Горанов. След това ще бъде разработена методика за оценяване на резултатите на учителите.

По принцип трябва да се върви към увеличение на заплатите диференцирано, за да се използва това увеличение като инструмент за насочване и стимулиране на процеси, свързани с подобряване на качеството и на задържането на децата в училище.

В стенограмата за Корпоративна търговска банка няма нищо тайно, заяви Владислав Горанов. Той потвърди, че ще даде съгласието си за оповестяването й.

Участниците в подобен тип консултации трябва да имат възможност на по-свободен изказ, защото на подобни форуми се вземат важни решения, включително и при кризи, коментира Горанов.

Президентът, според мен, с този ход беше притиснат, за да не го упрекват, че защитава една или друга страна, но от друга страна всички следващи формални и неформални срещи при него, в които участват широк кръг представители на обществото, вероятно ще бъдат доста по внимателни в изказа си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна