Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандализъм на Витоша

Снимка: Валерия Николова

Потресаващи случаи на вандализъм в Природен парк "Витоша“ край София. Експерти от дирекцията на парка се натъкват на такъв случай на унищожена инфраструктура, създаваща опасност за инциденти от посетителите. Липсват елементи от големия дървен мост над Драгалевската река. Посегнато е и на площадката за инвалиди на пътя от квартал "Драгалевци“ до хижа "Алеко“. Освен финансовите щети за парка кражбата на този дървен материал крие огромни рискове за туристите, особено за колоездачите, които не рядко минават по мостовете с висока скорост.

В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Ваня Рътарова, заместник-директор в Дирекция "Природен парк Витоша“, разказа:

Става въпрос за вандализъм, извършен върху три туристически обекта на територията на парка. Това са дървеният мост над река Драгалевска и погледната площадка над Драгалевци за хора в неравностойно положение. Освен това е посегнато и върху къта на земноводните в Музея на мечката. Изчисляваме щетите на обща стойност около 5000 лева и за съжаление в случая става въпрос за туристически обекти, които бяха ремонтирани само преди две години със средства по Оперативна програма "Околна среда".

Цялото интервю с Ваня Рътарова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени