Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов: Надявам се отново да играя

Снимка: БГНЕС

Благодаря на всички присъстващи. Винаги е хубаво, когато има хора, които виждат какво се прави, заяви Димитър Бербатов при днешното награждаване по време на церемонията Футболист на футболистите. Голмайсторът на националния отбор за всички времена получи днес наградата за Цялостен принос към българския футбол.

Надявам се, че ще дойдете да мача на 14-и юни, защото той е организиран и се прави в името на децата на България. Ако не сте си купили билети, купете си. Нека ние като общество да възпитаваме тези деца.

След това той се обърна към момчетата от юношеския национален отбор до 19 години, на който му предстои участие на европейски финали в Грузия през юли.



Това, че сте се класирали, е добре. Слушайте треньора си. Не знам дали ви е казвал, но ние сме играли заедно, така че знае какво върши. Следя, доколкото ми позволява времето, какво се случва в българския футбол. И мисля, че има доста хубави неща. Поздравявам и националния селекционер Петър Хубчев за това, че налага млади момчета, обърна се от сцената Бербатов.

Те са на 19 години, а аз съм на 36. Винаги е хубаво, когато общуваш с млади хора. Удоволствие е за мене, че това, което правя, се оценява. Искам да пожелая на юношеските национали да се представят добре, без да се обременяват с някакви очаквания. Това първенство е сцена, на която могат да си осигурят бъдещето. От тях си зависи какво ще постигнат.

Попитан кога той ще играе на голям терен, нападателят заяви: Надявам се да се случи. Първо ще играем на 14-и юни, а паралелно с това си търся и нещо, за да поиграя още една година. Но на 36 години е изключително трудно, а и конкуренцията е жестока. Късметлия съм, че играх до 35. Ако излезе нещо, ще го грабна. И на 36 години желанието ми да играя футбол не е намаляло.

Бербатов коментира и победата на "Манчестър Юнайтед" снощи в турнира Лига Европа: Снощи исках да бият, защото от тяхната победа зависеше дали ще мога да поканя още някой играч за моя мач. И мисля, че ще се случи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна