Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бягство" по песни на "Авеню" в Музикалния и балетен център

Снимка: http://musictheatre.bg

В своя юбилеен стотен сезон Държавният музикален и балетен център – София ще представи най-новия си спектакъл „Бягство“ по песни на известния български дует „Авеню“.

На фона на историческите събития в България, обхващащи периода от 90-те години на миналия век до днес, се разкрива историята на две момчета, влюбени в музиката, които създават дует. В зората на българската демокрация звукозаписна компания в Америка попада на първата им песен и впечатлена от таланта и музикалния потенциал, отправя покана за съвместна работа, но предпочита да работи само с един от тях. За първи път неразделните приятели ще трябва да вземат решение, което ще остави следа върху целия им живот. Единият решава да се възползва от предложението и заминава. Другият остава в България.

Приятелството, любовта, мечтите и стремежите на двамата герои са подложени на сериозни изпитания. Пътищата им, макар и далече един от друг, вървят паралелно, за да се слеят накрая в един общ път, на който не само ще се срещнат, но и ще създадат своя най-голям хит като дует.

Мюзикълът „Бягство“ е не само музикалната изповед на дует „Авеню“, но и разказ за трудността на решенията и отговорността пред най-близките, за височините и спадовете в човешките отношения. Определят го като спектакъл за любовта, приятелството и споделените надежди и мечти.

Автор на либретото е Левена Филчева, която гостувана предаването "Нещо повече" по "Хоризонт".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна