Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2016": Китаристът Георги Димитров-Жожо с награда "Олга Камбурова"

Георги Димитров-Жожо
Снимка: БНР/Ани Петрова

В поредица Ви срещаме с новите носители на награди в националната анкета "Музикант на годината 2016" на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по "Хоризонт". Церемонията по награждаването се състоя на 18 април 2017 година в препълнената с публика зала "България".


Тази година в подкрепа на младите таланти бе учреден и нов приз в почит към дългогодишната водеща на предаването „Алегро виваче“ и създател на наградите „Музикант на годината“ - Олга Камбурова, която ни напусна през 2016 г. В тази идея екипът на "Алегро виваче" получи подкрепа от група български музиканти и журналисти, както и от Музикална къща БНР, която ще продуцира студиен запис на наградения.

За първи носител на приза бе определен 16-годишния китарист Георги Димитров-Жожо, ученик в Националното музикално училище "Любомир Пипков" - София. Макар и много млад, той е носител на много награди от конкурси, последната от които спечели само дни след галаконцерта "Музикант на годината 2016".

Чуйте интервю с Георги Димитров-Жожо и неговото изпълнение с камерния ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна