Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок операта "Нострадамус" ще разтърси Панаира в Пловдив

| обновено на 26.05.17 в 16:26

Рок операта "Нострадамус" от Николо Коцев ще бъде представена на сцената на палата 2 на Международния пловдивски панаир. 

Главните роли са поверени на български, шведски и един турски изпълнител – истинско съзвездие от брилянтни рок гласове, заяви Николо Коцев. Той подчерта, че очакванията са в Пловдив да бъде най-красивото изпълнение на рок операта. 

Сред българските звезди в постановката са Александър Атанасов от рок група "Кикимора", който се превъплъщава в ролята на Нострадамус и Звезди от "Ахат" и "Аналгин" – в ролята на Инквизитора. Участват още Амалия Ненова и Нора Караиванова. От чуждестранните участници са Бьорн Лодин, Томас Викстрьом и турския изпълнител Мемет Кая. Това са все певци, които са на изключително високо ниво. Всеки един от тях дава най-доброто, на което е способен, коментира Николо Коцев. 

В "Нострадамус" участват още рок група "Кикимора" и хор, балет и оркестър на Държавна опера - Русе под диригентството на маестро Найден Тодоров. Студийният вариант на "Нострадамус" излиза на диск преди 16 години с участието на знаменитости като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Йорн Ланде и други рок величия, а световната критика я определя като "крайъгълен камък в жанра".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени