Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гранични полицаи са задържани за трафик на мигранти при акция на МВР в столицата

| обновено на 26.05.17 в 10:09
Валентин Радев
Снимка: БГНЕС
Няколко души са арестувани при операция на МВР и ДАНС в центъра на София. Акцията е продължила през цялата нощ с претърсвания на различни адреси в столицата. Операцията е срещу нелегалната миграция. 

По непотвърдена информация при акцията е задържан служител на МВР. Той се е занимавал с организиране на трафик на нелегални мигранти. Част от арестите са извършени на столичния булевард "Александър Стамболийски" още снощи. Арестуваният служител е работел на летище София. Има и още задържани, но засега от МВР не уточняват тяхната бройка.

Източници от вътрешното министерство обясниха, че става дума за престъпна група, която се е занимавала с трафик на мигранти срещу заплащане. Задържани са и четирима гранични полицаи.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи, че акцията за залавяне на бежанци и мигранти не е завършила. От думите му стана ясно, че се очакват още арести:

Работим в момента. Намерени са голяма сума пари, продължават обиските в София. Тази операция се ръководи от прокуратурата (Специализираната прокуратура), там са включени и експерти. Надявам се, че всички ще бъдат докрай намерени, ако не са тука издирени – и ще понесат отговорност, съгласно закона.

През цялата нощ в столицата са претърсвани адреси на заподозрени. Вероятно МВР ще даде информация за операцията след нейното приключване. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна