Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Атентаторът от Манчестър е планирал нападението в продължение на една година, пише британският в. ТаймсИзданието допълва, че Салман Абеди си е открил сметка в банката преди около година. Той е използвал средства от нея само за да купи пирони и винтове, с които да натъпче своята адска машина, допълва "Таймс". За да избегне подозрения, малко преди да замине за Либия в средата на април, той два пъти пътувал до намиращи се в близост до Манчестър железарии. 

Друго британско издание – Гардиън – коментира започващата днес среща на страните от Г-7 в Италия. Премиерът Тереза Мей ще апелира лидерите на седемте най-развити икономики да призоват технологичните компании да направят повече за ограничаване на екстремисткото съдържание онлайн. Според Мей борбата срещу терористичната групировка "Ислямска държава" се пренася от "бойното поле в интернет".

Бомбеното нападение срещу бившия гръцки премиер Лукас Пападимос е главна тема на вестниците в южната ни съседка. Властите в Гърция са под тревога и са започнали мащабно издирване на други "невидими" пликове бомби, подобни на този, който се взриви вчера в ръцете на Пападимос в неговия автомибил, пише в. ЕтносВестник Авги нарича случилото се "нагъл" терористичния акт. Като "писмо на страха" определя в. Ефимерида тон синдактон плика с експлозиви, които са избухнали, докато бившият премиер го е отварял. Това се случва в една "мрачна Гърция", публикува на страниците си в. Елефтерос типос. В днешния си брой Та неа пише "Стига вече!", като призовава да се сложи край на подобни атаки, предприемани периодично от терористи в страната. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени