Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава кампанията за премаркиране в Централния Балкан

Снимка: image advertising

Продължава инициативата по премаркиране на Централния Балкан. Ще се работи не само в рамките на националния парк, но и около него. Преди две седмици инициативата започна с премаркиране на отсечката от Ком-Емине между хижа Чумерна и Ришкия проход. Сега работата ще е много повече, като се очаква да се включат и много повече хора. Организацията е предвидена за двата уикенда между 3 и 11 юни. Който има възможност може да участва и през седмицата.

Информация можем да намерим в социалната мрежа, а групата се казва „Да обновим туристическите маршрути и обекти“. Организаторите призовават всички приятели на планината, които имат желание да се включат. За целта, те са разделили територията на Централния Балкан на няколко участъка, за всеки от които ще има отговорник към когото можем да се обръщаме, обясни авторът на няколко пътеводителя за Стара планина Димо Колев, който е и един от основните организатори.

По време на маркирането ще се определят местата, където е необходимо да има табели и точките ще се заснемат с GPS. В групата в социалната мрежа е качена инструкция за маркиране и безопасност.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна