Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В подкрепа на децата в неравностойно положение

"Грозното пате" в Първо студио на БНР на детския празник 1 юни

| обновено на 01.06.17 в 11:56
Музикалният театър, Българското национално радио и Столичната община подаряват на всички деца най-обичания мюзикъл за деца и възрастни "Грозното пате" на 1 юни от 15.00 ч. в Първо студио на БНР. Спектакълът ще бъде осъществен в подкрепа на децата в неравностойно положение. Входът е свободен!

Режисьор на мюзикъла е Надя Асенова, сценограф е Кънчо Касабов, а костюмите са дело на Антония Попова, а либретото - на Иван Ангелов. Инициативата е на БНР - Радио София и композитора и автор на музиката Марио Балтаджиев.

Това беше стара моя идея – да покажа тези спектакли на децата, които нямат възможност да ги видят. Да ги организирам в един специален ден и да им ги покажа. Избрах си 1-ви юни и мисля, че това е най-подходящият ден, каза в „Радиокафе“ Марио Балтаджиев.

При „Грозното пате“ е важно мотото, че не е нещастие, че си се родил сред патици, че не е беда да си различен. Аз искам да толерирам доброто отношение към различните деца, те не са виновни и обществото трябва да има по-специално отношение. Това е причината да избера „Грозното пате“ за тези деца, за да могат те да се чувстват значими и важни.

Още за спектакъла - чуйте в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!