Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изследовател в музея" - забавна академия за деца

Снимка: pixabay.com
Първи юни вече чука на вратата ни, а заедно с него идват и дълго чаканите летни ваканции, затова тази седмица нашата „Радиоприемница“ е посветена на децата и идеите за приятно и ползотворно лято.

За едно от предложенията ни се обърнахме към Теодора Станчева, преподавател в Центърa по Забавна математика, която ни разказа повече за лятната програма „Изследовател в музея“, организирана със съдействието на „Био игри“ и Националния природонаучен музей.

Аз съм преподавател в Центъра за забавна математика и заедно с „Био игри“ решихме да си сътрудничим и да направим нещо заедно. Те от своя страна работят в Природонаучния музей, който ни е осигурил цялата база там. Ще обикаляме из музея, ще разглеждаме животните, а отделно ще имаме наши зали, в които ще работим с децата. Разбира се, ще има игри в градинката зад музея, там децата ще имат възможност да се забавляват през свободното време, разказа Теодора. 

Забавната академия е организирана така, че сутрин ще има ателиета на „Био игри“, където децата ще изучават животните, ще бъдат палеонтолози и изследователи и ще се запознаят с интересни неща от света на биологията.  Следобед вече ще бъдат математици и ще трябва да се справят с логически задачи. Те няма да бъдат трудни, ще има най-различни активности, които да събудят интереса на децата към математиката.

Още за програмата "Изследовател в музея" - чуйте от разговора на Гергана Гайдарова с Теодора Станчева, преподавател в Центъра по забавна математика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна