Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изберете къде да заведете децата си на 1 юни

| обновено на 01.06.17 в 09:12
Снимка: БГНЕС

Детският панаир, организиран от фондация "Изиарт" и Столичната община, включва над 60 културно-образователни инициативи за деца. По традиция той ще се проведе в градинката пред Народния театър "Иван Вазов". Започва в 11.00 часа и продължава до 20.00 часа.

В парк "Гео Милев" освен на приказки, ще се натъкнете и на Бебеносещ флашмоб.

"Всички заедно" се казва детският празник, който може да посетите в Борисовата градина.

От 10.00 часа пред голямата поляна в Южния парк ще се състои открит урок по карате.

Музикалният театър, Българското национално радио и Столичната община подаряват на всички деца най-обичания мюзикъл за деца и възрастни "Грозното пате" от 15.00 ч. в Първо студио на БНР.

Една от интересните идеи за вечерта е спектакълът "Моцартиана" в Зала България от 19.30 часа. Това е съвместен проект на Софийската филхармония, "Кварто квартет" и балет "Вая денс".

Безплатен спектакъл на "Пепеляшка" е подаръкът за малките от Балет "Арабеск". Представлението е от 17.00 ч. в Музикалния театър.

Националният музей "Земята и хората" ще бъде домакин на голям детски празник с изложба. Под мотото "Мъдростта на народа ни" децата на столицата  ще празнуват с духовното наследство на предците ни. Събитието ще започне в 14.00 часа.

Детският център на Столичната библиотека кани всички, които се чувстват деца, да празнуват заедно! Там са подготвили цветна палитра от събития – интерактивна приказка-игра „Бел и дъгата“, уъркшоп с писателката Живка Шопова и нейната книга „Букви опашати“.

Кампанията "Пътувай и чети" на Центъра за градска мобилност, на Столичната община и на Столичната библиотека продължава с акцент "Деня на детето". На 1, 2 и 3 юни малките столичани и гостите на София ще могат отново да се повозят в любимия си ретротрамвай. Той ще се движи от 11.00 до 15.00 часа по познатия маршрут - ще тръгва на всеки кръгъл час от площад "Възраждане" и ще пътува през площадите "Гарибалди" и "Славейков", за да достигне до площад "Журналист".

В Софийската градска художествена галерия от 16.00 часа ще се състои церемонията за връчване на наградите от шестото издание на Националния детски конкурс за авторска приказка „Ще ти разкажа приказка”.

Две детски архитектурни работилници за деца от първи до четвърти клас под мотото "Направи си град - бъдещето на София" ще има днес в Ларгото. Първата е от 10.00 до 11.30 ч., а втората - от 12.00 до 13.30 часа. 

Празнична програма ще има от 12.30 часа на Терминал 2 на Летище София с вокалните групи „Пим-Пам“, „Смехоранчета“,, „Радиодеца“ и „Светулковци“. В празника ще участва и танцова група от столичното 140-то училище „Иван Богоров“.

Програмата на Националния дворец на децата започва в 10.30 часа с участието на с участието на различните творчески състави на Двореца, с парад на домашни любимци, игри и забавления.

Много празнични партита за деца се организират в различните столични търговски центрове - балонени фестивали, пиратски партита, ден на хвърчилата, конкурси, спектакли, в които деца имитират своите идоли.  

Детски екостационар "Бели брези", част от инициативата "Библиотека в планината", започва в 11.00 ч. в природния парк "Витоша" с богата и разнообразна музикално-развлекателна програма, кът на билките и още много игри и забавления. Организатори са Столичната библиотека и дирекцията "Природен парк "Витоша" на Изпълнителната агенцията по горите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени