Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 години Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” - директно предаване от Котел, 4 юни, 11 часа

БНР Новини
Снимка: nufi-kotel.com

Почти два часа в неделя, от 11.00 до 13.00 ч. с предаването „От песен в песен” ще имате възможност да участвате чрез ефира на програма „Христо Ботев” на юбилея на първото у нас и в Европа, и второ във света Национално училище за фолклорни изкуства, дало хиляди народни изпълнители, които и до днес пазят, развиват и популяризират нашето национално богатство - българският фолклор.
СнимкаЩе направим една ретроспекция от създаването на училището, с първите учители и ученици, със следващите поколения до днес, когато в училището вече започват да изучават народно пеене, инструменти и танци още от пети клас.
Специални гости ще ни бъдат директора на училището Мария Градешлиева, както и бивши директори, част от ръководния екип, преподаватели с техни възпитаници, представителните състави и  ще слушате на живо техни изпълнения.
А, сега от нас една малка, от многото забавни истории, която можете да чуете във звуковия файл - от нашия архив на предаването „Фолк парти”, излъчено на 8 февруари 2009 г. със специален гост вече покойният първи директор на училището Владимир Владимиров, и водещи Татяна Робева и Валентин Атанасов. А случката е свързана с един от най-добрите наши гъдулари и музикант в Оркестъра за народна музика на БНР Димитър Лавчев.

Програма на тържествата, посветени на 50-годишнината на училището






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени