Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Вестник "24 часа" представя на страниците си интервю с заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. В него той заявява, че "до две седмици ще се гласува за мажоритарни избори". В интервюто Цветанов коментира още, че управленското "мнозинство е стабилно, въпреки че БСП се опитва да привлече "Воля".

"Бюджетът вече дължи 3 млн. лв. лихви за "безплатното" саниране", пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". "Доклад разкрива, че 3 години след старта на програмата няма ясна схема за харченето на милиардите. Това, че Министерството на регионалното развитие дължи милион лихви на Българската банка за развитие, става ясно от доклад на служебния кабинет. От прочита на всичко свършено през последните две години излиза, че ведомството и държавната банка не са уговорили начина на плащане, така че да се избегне трупането на излишни разходи. А те са натрупани, защото реално към месец февруари не е било извършено нито едно плащане от министерството към банката“, посочва още вестник "Сега".

"МВР ще купи джипове от дружество без опит в авиобизнеса", информира "Капитал дейли". Изданието обяснява, че компанията без история за внос на автомобили е спечелила част от втората поръчка на МВР за джипове, които да бъдат използвани по границата. Дружеството е избрано да достави 51 патрулни полицейски автомобила с висока проходимост. Прогнозната стойност на цялата поръчката е над 11 млн. лева без ДДС, уточнява още "Капитал дейли".

"Започва ремонтът на столичния булевард "Александър Дондуков", съобщава вестник "Труд". Заради това се затваря за движение ул. "Кракра" между бул. "Дондуков" и бул. "Янко Сакъзов". По бул. "Дондуков" в участъка между бул. "Васил Левски" и ул. "Бяло море" колите ще се движат двупосочно в едното платно. Заради ремонта маршрутите по трамвайни линии 20 и 22 се скъсяват и стигат до пл. "Васил Левски". Линия 22А ще се движи от "Красна поляна" до Младежкия театър, а  23 - от "Дружба"2 до "Гео Милев". Промени има и в маршрутите към центъра на тролеите с номера 1, 2 и 4, допълва още всекидневникът.

"Водоноски блокират по план центъра на София. Мият цял месец от 7.30 до 16.30 часа, паяци ще вдигат колите", отбелязва вестник "Монитор". По време на миенето се забранява движението, престоят и паркирането на улиците, попадащи в съответните карета. За същия период ще бъдат закривани участъците от синя и зелена зона и "служебен абонамент", а гражданите ще бъдат уведомявани предварително чрез листовки.

Канал за мигранти лъсна след автокатастрофа, е водещото заглавие на "Дума".

"10 мигранти загинаха в зверска катастрофа", пише "Земя" на първа страница.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна